Négyszáz tonna szemetet halmozott fel egy férfi, vádat emeltek ellene

A vádlott nem rendelkezett engedéllyel a hulladékgazdálkodás körébe eső gyűjtésre, kezelésre és szállítással történő leadásra.

2024. 10. 09. 7:43
400 (négyszáz) tonna szemét
Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fonyódi Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki saját háztartásában engedély nélkül gyűjtötte, válogatta, aztán értékesítette a leadható hulladékot – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Fém-, műanyag-, üveg- és gumiabroncs hulladék, de fa nyílászárók és kábelek szintén fellelhetők voltak a férfinál. Fotó:  Somogy Vármegyei Főügyészség

Mint kifejtik, a vád szerint a terhelt 2022 novemberéig 400 tonna mennyiségű szemetet halmozott fel belterületi udvarában, ami között volt fém-, műanyag-, üveg- és gumiabroncs hulladék, de fa nyílászárók és kábelek szintén fellelhetők voltak. A férfi ezeken felül kilenc, forgalomból kivont, roncs járművet is tartott az ingatlanon. A férfi a jelentős mennyiségű fémet tartalmazó szemetet szétválogatta, majd a hasznosítható fémhulladékot MÉH-telepen eladta, amely tevékenységből közel 640 000 forint jövedelemre tett szert. A vádlott azonban a hulladékgazdálkodás körébe eső gyűjtésre, kezelésre és szállítással történő leadásra engedéllyel nem rendelkezett. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint a bűncselekményből származó bevételének elkobzására tett indítványt. 

Borítókép: Fotó a hulladékról (Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.