Nem lehet lovasrohammal menni a lopakodó bombázók ellen – Potápi Árpád utolsó interjúja a Magyar Nemzetnek

Megható gondolatok.

Forrás: Magyar Nemzet2024. 10. 17. 17:31
20240825__MI_231
Potápi Árpád János Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy emberként hökkent meg az ország Potápi Árpád János váratlan halálán. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkáráról megemlékezett közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és mások mellett Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

A Magyar Nemzet éppen két hete készített vele interjút, amelyből most összegyűjtöttük az egykori államtitkár legerősebb mondatait. 

Segíts magadon, az Isten is megsegít

– ezzel utalt arra, hogy a magyar nemzetet olyan módon kell megerősíteni, hogy saját magán tudjon segíteni. Hangsúlyozta, a cél az, hogy a nemzetrészek egymást tudják támogatni, és a kormány egy olyan védőhálót tudjon nyújtani minden magyarnak, amire bármikor számíthatnak. Ugyanitt, azt is mondta:

Érezzék, hogy Magyarország van annyira erős, hogy biztosak legyenek benne: őket semmiféle bántalmazás nem érheti.

A Magyar Szövetség felvidéki munkásságáról azt mondta, szerinte karakánabban kellett volna indítani, és már az elejétől fogva a szövetség elé kellett volna tenni a „magyar” jelzőt. A jövőre nézve azt mondta, olyan programot és olyan jelölteket kell kiállítani, akiket a választók támogatnak, a politikai munkát pedig a 2024–25-ös éveknek megfelelően kell végezni.

Egy harcban nem lehet lovasrohammal menni a lopakodó bombázók ellen

– fogalmazott akkor. A magyar nemzetpolitika szempontjából a legégetőbb feladatnak azt tartotta, hogy egy életre rögzüljön a magyarországi és a határon túli magyar gyerekekben az, hogy nincsenek egyedül, és erősítsék az egységes nemzetben való gondolkodást. Ezt mondta:

A célunk, hogy a magyar gyermekeket, a magyar embereket az élet minden területén egy hálózat részeseivé tegyük annak érdekében, hogy az őket összekötő szálak széttéphetetlenek legyenek. Amennyiben ezt sikerül elérnünk, akkor a magyar nemzettudatot a következő hetven évre is sikerült meghatároznunk.

A teljes interjú ITT olvasható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.