Politikai nagyüzem lesz október 23-án Budapesten, térképen mutatjuk a részleteket

Holnap délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán, a nemzeti megemlékezésre minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak. Az ellenzéki pártok közül a Mi Hazánk a turulszobornál, a Tisza a Bem téren tart rendezvényt. A DK és a Jobbik terveiről egyelőre semmit sem lehet tudni.

2024. 10. 22. 11:50
Budapest, 2021. október 23. Lyukas zászló a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenete elõtt a Mûegyetem rakparton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már ma elkezdődik az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó ünnepségsorozat. A hagyományokhoz híven fáklyás menet indul 16 órakor 2500 diákkal, korhű ruhába öltözött fia­talokkal, Csepel teherautókkal a Műegyetem K épületétől a Bem térre. 

A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet. 

A Külügyminisztérium épületét 17.35 és este 23 óra között fényfestés díszíti majd. 

A szokásos ünnepi menetrendnek megfelelően október 23-án a Kossuth Lajos téren 9 órakor zászlófelvonással kezdődik a program. A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz.

A Millenáris Parkban 10.30-kor kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet, 

a megemlékezésre minden érdeklődőt szeretettel várnak, mindenféle előzetes regisztráció nélkül. A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, akiknek családi napot is szerveznek, és a kormányfő is köszönetet mond majd nekik. A Külgazdasági és Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét 16 és 23 óra között fényfestés díszíti majd. 

A 18 órakor 

a Művészetek Palotájában rendezett díszünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök mond beszédet.

Az eseményt az MTVA élőben közvetíti.

MN_alap

Október 23-i ünnepi programok térkép
 


Az ellenzéki pártok közül a Tisza Párt a fővárosi Bem József-szoborhoz várja szimpatizánsait délután 15 órára, ahonnan közösen vonulnak át a Széna térre. 

Az MSZP  kedden 17 órakor tart megemlékezést Kaposváron, a Nagy Imre-szobornál,

az 1956-os szabadságharcban részt vevő hősök emlékére. Közösségi oldalán a párt azt írta, az immár évtizedes hagyományokkal rendelkező eseményen beszédet mond Komjáthi Imre, az MSZP elnöke, valamint Hajmási Judit, az MSZP somogyi szervezetének elnöke, a párt elnökségi tagja. 

A Momentum 19.30-tól a Magyar Rádió épületénél tart fáklyás megemlékezést, 

az eseményen felszólal Tompos Márton, a Momentum elnöke és Rózsa András, a Momentum zuglói polgármestere. 

A Mi Hazánk Mozgalom idén a XII. kerületi turulszobornál tart demonstrációt A nemzeti összefogás seregszemléje címmel. 

A délután 15 órára meghirdetett rendezvény a júniusban megválasztott kutyapártos Kovács Gergely polgármester szoboreltávolítási terve ellen irányul. 

A megemlékezésen felszólal többek között Raffay Ernő történész, Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, valamint Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.
Egy nappal az 1956-os forradalom évfordulója előtt

a Demokratikus Koa­líció, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik még nem hozta nyilvánosságra, tart-e megemlékezést, 

illetve hol rója le tiszteletét a szabadságharc hősei előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.