Tragikus sors jutott az első magyar lottómilliárdosnak

Többet nyert, mint a mostani hat és fél milliárdos főnyeremény.

2024. 10. 14. 9:54
Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokadik hete halmozódik az ötös lottó főnyereménye, szombaton már több mint hat és fél milliárd forintot nyerhet, aki mind az öt számot eltalálja. A rekord közeli nyeremény apropóján a Ripost felidézte, miként változott meg és ment tönkre az élete az első magyar lottómilliárdosnak, aki Kanadában élt.

Vona Ibolya 1991-ben talált el hat számot a 49-ből, ezzel pedig ötmillió dollárral, azaz akkori értékén kétmilliárd forinttal lett gazdagabb. 

Az összeg a gazdasági változások és az infláció miatt ma hat és fél milliárd forintnál is többet érne – írja a lap. Ibolya nyereménye elég gyorsan fogyott, a nő előszeretettel töltötte ideje nagy részét kaszinókban, amit férje, Joseph nem nézett túl jó szemmel. Amikor a nő váratlanul elhunyt, szervezetében némi drogot és gyógyszert is kimutattak. Az ügyet eleinte közigazgatási eljárás keretében vizsgálták, később a rendőrség is ráállt az ügyre, miután a férj egyre furcsábban viselkedett.

Végül kiderült, hogy a nő lábán és kezén talált rejtélyes tűnyomok Josephnek köszönhetők. A férj ugyanis nyugtatókból álló koktélt adott be Ibolyának, akit azonban állítása szerint nem akart megölni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.