Újabb áldozatokat szedett a láthatatlan gyilkos, két ember meghalt egy lakócsónakban a Hármas-Körösön

Ketten meghaltak egy lakócsónakban a Hármas-Körösön Gyomaendrődnél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 10. 22. 15:31
Sunset,In,Hungary,Above,A,River,Near,Békésszentandrás
illusztráció Fotó: Petra Aszodi Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés a katasztrófavédelemhez kedden délelőtt érkezett, amely szerint a Hármas-Körösön, Gyomaendrődnél egy lakócsónakban ketten tartózkodnak, ám nem adnak életjelet magukról – részletezte Dóka Imre. A szóvivő közölte azt is, a gyomaendrődi és a szeghalmi tűzoltók érkezése előtt a helyszínen lévők partra vontatták a járművet. 

A lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét, a bent lévő két ember életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni. A tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgálja.

A közleményben szerepel, hogy egy köbméter gáz elégetéséhez mintegy tíz köbméter levegő szükséges. Ha a levegő-utánpótlás nem biztosított, akkor tökéletlen égés megy végbe, amelynek során szén-monoxid keletkezik. Szén-monoxid-érzékelő használatával a hasonló tragédiák elkerülhetők, az érzékelők időben jeleznek, amikor még van idő cselekedni, menekülni – hívja fel a figyelmet a kommüniké.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.