A nemzeti összetartozás kérdésében a Momentum a DK-t követi

Vejkey Imre szerint a momentumosoknak fogalmuk sincs, mit jelent a magyar közösséghez tartozás.

Magyar Nemzet
2020. 10. 13. 12:18
VEJKEY Imre
Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője szerint szellemi keresztényüldözés folyik Magyarországon MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy megdöbbentést keltett a Momentum Mozgalom elnökének, Fekete-Győr Andrásnak az a román nyelvű üzenete, amelyben pár nappal a szomszédos ország önkormányzati választása előtt nem a magyar, hanem a román jelölt mellett kampányolt. Sokak által a mozgalom ezen lépése egyszerűen árulásnak minősíthető – véli Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese.

A kereszténydemokrata politikus a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette:

a teljes nemzetben gondolkodás természetes és elidegeníthetetlen része a hazai politikai gondolkodásnak,

közbeszédnek, ezért a kormánypártoknak az elcsatolt területeken is egyértelmű a magyar képviselet fontossága, így az sem kérdés, hogy a legesélyesebb magyar jelöltet kell támogatni a határainkon túl.

Viszont az, hogy korábban a felvidéki magyarok, most a közelmúltban pedig az erdélyi székelyek politikai riválisai mellett korteskedett a Momentum,

nem nevezhető másnak, mint árulásnak.

Sajnos az látszik – tette hozzá a KDNP-s politikus –, hogy a magát XXI. századi, fiatalos pártnak tituláló társaságnak fogalma sincs arról, hogy mit is jelent a magyar közösséghez tartozás.

Vejkey Imre kiemelte, hogy

a külhoni magyarok csak érzéketlenséget kapnak a Fekete-Győr András vezette alakulat részéről,

akik ezáltal erkölcsi, politikai és történelmi rövidlátásról tesznek tanúságot, ami több, mint szomorú.

A frakcióvezető-helyettes hozzátette: a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nemzeti összetartozással kapcsolatos felfogásához, tetteiben a párt ifjúsági tagozatának is becézhető Momentum is csatlakozott az Országházon kívülről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.