A patkányirtás ügyében is valótlanságot állított Karácsony

Úgy tűnik, az ellenzéki jelölt nemcsak az önkormányzati törvénnyel és a főpolgármesteri kompetenciákkal nincs tisztában, hanem az európai uniós szabályokkal sem.

2019. 10. 08. 8:59
null
Tarlós István szerint példátlanul sötét a kampány Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség megszüntette a nyomozást Karácsony Gergelynek a patkánymentesítés ügyében tett feljelentése kapcsán – értesült a Magyar Nemzet.

A hatóság megállapította: nem voltak hamisak a közbeszerzésen alacsonyabb árajánlattal nyertes RNBH Konzorcium referenciái. Mint azt korábban megírtuk, Zugló polgármestere a patkánymentesítés ügyében azt állította: a közbeszerzésnél a főváros által előkészített anyagban senki nem ellenőrizte a legolcsóbb ajánlatot tevő cég pályázatában – amelyet Karácsony a közbeszerzési bizottságban a korábbi szolgáltató, a Bábolna Bióval szemben támogatott – „behazudott” referenciáit.

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint a nyertes cég ugyanis nem rendelkezett megfelelő referenciákkal. Karácsony Gergely jú­niusban tett feljelentést az ügyben, mert szerinte őt és a bizottság tagjait félrevezették, mivel azoknak, akiknek ez dolguk lett volna, nem végezték el a nyertes cég referenciáinak az ellenőrzését.

Tarlós István szerint példátlanul sötét a kampány
Fotó: Teknős Miklós

Karácsony kijelentéseire Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek szeptember 24-i közleményükben úgy reagáltak: valótlanok Karácsony referenciaigazolásokkal kapcsolatos kijelentései. Arra is emlékeztettek, hogy a zuglói polgármester korábban kritika nélkül a győztes konzorciumra szavazott, az őt főpolgármester-jelöltnek jelölő párt képviselője, az MSZP-s bizottsági elnök, Trippon Norbert viszont nem.

„Ebben a kampányban mindenről szó volt, csak a főpolgármesteri kompetenciákról és a teljesítményekről nem” – értékelt Tarlós István az M1 aktuális csatorna tegnap reggeli műsorában. A harmadik ciklusára készülő főpolgármester kérdésre válaszolva elmondta: úgy tűnik, Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt nemcsak az önkormányzati törvénnyel és a főpolgármesteri kompetenciákkal nincs tisztában, hanem az európai uniós szabályokkal sem, ami a megszerezhető pénzeket illeti. Tarlós István arról is beszélt, hogy elkeserítik a választási kampányban napvilágra került esetek, amelyek az egész önkormányzatiságra, sőt az egész politikai elitre vagy politikára „rettentő rossz fényt” vetnek az emberek előtt.

A főpolgármester kijelentette: ilyen kampányban, mint a mostani, harminc év alatt nem vett részt, azt borzasztónak, sunyinak és mellébeszélősnek tartja.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.