A bíróság emberi méltóságot sértőnek mondta ki 2020. április 21. napján Szabó Tímeát becsmérlő írásunkat

2020. 04. 21. 11:24
SZAB Tmea
Budapest, 2020. március 23. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság megállapítja, hogy az alperes 2020. április 21. napján az általa kiadott www.magyarnemzet.hu internetes sajtótermékben „A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése” címmel közzétett írásában megsértette a felperes emberi méltósághoz való jogát azzal, hogy a cikk címében és szövegében is felperest „organizmus”-nak nevezte, továbbá azt közölte, hogy „Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre, hogy ő egy kullancs Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe, ahol Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe, majd amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait”, valamint felperest „egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyverének” nevezte.

 

Megállapítja a bíróság, hogy az alperes fenti írásában megsértette a felperes jó hírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát is azzal, hogy valótlanul állította, hogy felperes parlamenti felszólalásában a határon túli magyarok ellen uszított.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.