Szociális és gyermekvédelmi ellátásokról döntött a kormány

Nem kell elvégezni a gyerekvédelmi szociális alapszolgáltatások igénybevételéhez a jogosultsági vizsgálatot.

Magyar Nemzet
2020. 12. 25. 14:48
null
A kiskorúak védelmében a megelőzésre fekteti a hangsúlyt az államtitkárság Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány 2021. január elsejétől életbe lépő rendeletében a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások veszélyhelyzet alatt működési rendjéről is határozott.

A Magyar Közlönyből kiderül, december 24-i rendelete értelmében a szociális alapszolgáltatások igénybevételéhez szükséges ellátotti jogosultság vizsgálatát nem kell elvégezni, ilyen szolgáltatások esetén a jogszabályban meghatározott személyi és tárgyi feltételektől a fenntartó döntése alapján ideiglenes el lehet térni.

A rendelet alapján az egyes szolgáltatási elemek nyújtása – az étkeztetés kivételével – szüneteltethető, házi segítségnyújtás esetében pedig az újonnan felvett személlyel gondozásra irányuló megállapodást kell kötni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.