Aki Müller Cecíliát fasisztának és nácinak nevezi, az tényleg menthetetlen

Róla rosszat gondolni, elképzelni is nehéz.

2020. 08. 10. 12:08
null

Róla rosszat gondolni, elképzelni is nehéz.

Ha van valaki a mai magyar közéletben, akit csak becsülni lehet az elmúlt hónapokban végzett, a járvánnyal kapcsolatban végzett áldozatos munkájáért, az valóban nem más, mint Müller Cecília tisztifőorvos asszony, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője.

Ha van valaki, aki a nyilvánosság előtt többszörösen bizonyította, hogy nem pusztán kiváló szakember, de ezen túl ember a szó szoros értelmében, aki empátiájával, megértésével és a belőle sugárzó szeretettel példát mutatott, az Müller Cecília.

Róla rosszat gondolni, elképzelni is nehéz.

De azért vannak olyan alakzatok, akik erre is képesek.

Ilyen például a DK-, tehát őszödi Gyurcsány Ferenc-közeli blogger.

A napokban a déli határnál egy sajtótájékoztatón a növekvő illegális határátlépés kapcsán az országos tisztifőorvos arról beszélt – teljesen indokoltan –, hogy az illegális határátlépők potenciális fertőzésveszélyt jelentenek az ország lakóira, hiszen a dolog természetéből adódóan nem esnek át semmilyen orvosi vizsgálaton, ergo fertőzöttek is lehetnek.

Homonnay Gergely bloggernek, DK-közeli embernek erről ez jutott eszébe: „Csak nekem tűnt fel, hogy Müller Cecília egy nagymamabőrbe bújt mocskos náci? Ez a hitvány propagandista a migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatót. … Ez a vénasszony… nagymamának öltözve gyűlöletet kelt. Profi!”

Nem, nem, megnyugodhat Homonnay blogger, nem csak neki tűnt fel. Ugyanis a mocskolódó stílusú megjegyzése mellett egy másik kiválóság, nevezett Bede Márton, a 444.hu nevű orgánumnak az újságírója imígyen szóla, legkevésbé sem Zarathustra stílusában: „Remélem senkit sem lep meg, hogy a nyunyókás nagymutter valójában a szó legszorosabb értelmében fasiszta.”

Nos gyerekek, ti aztán baromi nagy arcok vagytok!

Először is a stílus: egy hatvankét éves asszonyt, aki tisztességes, keresztény családanyaként két gyermeket nevelt fel és három unokája van, levénasszonyozni vagy nyunyókás nagymutternek nevezni szánalmas bunkóság, elviselhetetlen tahóság és suttyóság. Ennél nincs lejjebb. Nem is írnék erről az egész undormányról, mert nem ér annyit, csak azért teszek kivételt, mert az a legszörnyűbb, hogy ezek a figurák mélypontra taszítják az eddig is a bánya alján lévő Facebook-nyelvezetet és „kultúrát” (ez utóbbi szó itt nagyon viccesnek számít, a jelenség viszont egyáltalán nem vicces). Ugye, ha eléritek majd ezt a kort, urak, akkor nagyon élvezni fogjátok, amikor majd titeket is ilyen vagy még ocsmányabb jelzővel illetnek? Mert egy büdös szavatok sem lehet akkor, erre emlékezzetek.

Ám még rosszabb a két ember megjegyzésének tartalma.

Szóval szerintük az a baj, hogy az országos tisztifőorvos felhívja a figyelmet arra, hogy az országba Afrikából, a Közel-Keletről és Ázsiából érkező migránsok, akik illegálisan átlépik a határt, potenciálisan terjeszthetik a járványt? Illetve, hogy az országban még ismeretlen kórokat is terjeszthetnek, amikre az európai, magyar emberek nincsenek felkészülve?

Csak Homonnay bloggernek és Bede újságírónak nem tűnik fel, hogy a makacs koronavírus-járvány miatt szerte Európában beutazási tilalmak vannak érvényben a más országokból érkező számára? Csak e két figurának nem tűnik fel, hogy a határok nem rasszizmus miatt vannak zárva itt és ott, valamint amott, hanem azért, hogy védjük az emberi életeket, megakadályozzuk a járvány második hullámának kialakulását? Csak ők nem látják, hogy Ausztria, Dánia, és a többi európai ország azért nem játssza éppen a Soros György-féle nyílt társadalmat (no nations, no border), mert életben akar maradni? Annyira betyárosan nehéz ezt felfogni?

És hogy ez a tiltás természetesen a migránsokra is érvényes, nem rasszizmusból, hanem életvédelem okán? És egyébként megspékelve azzal, hogy a határt átszelni akaró migránsok még törvénytelen cselekedetet is folytatnak, amikor kérelem benyújtása nélkül, illegálisan akarják átlépni a határokat?

De nem folytatom, mert ezen a szinten nem érdemes vitatkozni. A liberalizmus olyan ormótlan kiherélése az, amit a fenti két figura művel, amit egyébként nemcsak tőlük látunk és hallunk, hanem a „fejlett” világ „fősodratától”, a globalistáktól nap mint nap. Már csodálkozni sincs min.

Viszont, a normálisan gondolkodó embereknek mondom: ha a Homonnayknak és Bedéknek Müller Cecília fasiszta és náci, akkor a kicsit harciasabb nemzeti beállítottságú emberek az ő világlátásuk szerint Hitlertől jobbra állnak, akiket ki kell iktatni, amikor végre alkalom nyílik rá.

S hogyan is? „Higgadtan, racionálisan, szárazon”, miként azt a hoppmester, őszödi Gy. Ferenc nemrég megüzente Vidnyánszky Attilának – s természetesen a teljes nemzeti-keresztény oldalnak – a Színház- és Filmművészeti Egyetemet irányító kuratórium elnöki pozíciójára történt kinevezése után.

Ím, hát lássuk: ez lenne a magyar „demokratikus” – és nagyon békepárti – ellenzék.

God save Hungary!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.