Alakszai Zoltán lett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője

Szeptember 10-i hatállyal Alakszai Zoltánt nevezi ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – közölte a Miniszterelnökség.

Forrás: MTI2020. 08. 27. 12:40
ALAKSZAI Zoltán
Budapest, 2019. október 11. Alakszai Zoltán Miskolc jegyzője, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje beszédet mond a kínai tulajdonú Joyson Safety Systems Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. október 11-én. Bővíti gyárát Miskolcon a közlekedésbiztonsági eszközöket gyártó cég, a beruházás értéke 16 milliárd forint. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alakszai Zoltán Demeter Ervint váltja majd, aki 2011-től tölti be a posztot.

Demeter Ervin 1988-tól politizál, az MDF-nek fővárosi, majd parlamenti képviselője is volt, később a Fidesz országgyűlési frakciójának volt tagja. Az első Orbán-kormány idején betöltötte a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszteri posztot.

Alakszai Zoltán az előző önkormányzati ciklusban Miskolc jegyzője volt, az őszi választásokon a borsodi megyeszékhelyen indult a Fidesz–KDNP jelöltjeként a polgármesteri posztért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.