Alaptalan vádaskodás Karácsonyék vizsgálata

Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes alaptalanul nevezett korrupciógyanúsnak több, Tarlós István hivatali ideje alatt megvalósított projektet. Az egykori főpolgármester tett bejelentést Kerpel-Fronius gyanúsítgatása után, és a kedden kézhez kapott rendőrségi vizsgálat az összes megemlített beruházást tisztázta.

2020. 08. 12. 15:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tarlós István egykori főpolgármester hivatali idejéhez köthető projekteknél nem merül fel a korrupció gyanúja. Erről a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája tájékoztatta kedden Tarlóst, aki korábban maga tett feljelentést több olyan beruházással kapcsolatban, amelyet a jelenlegi, baloldali városvezetés emlegetett korrupciógyanúsként. Mint ismert, Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes, a Fővárosi Közgyűlés június 24-i ülésén jelentette be, hogy vizsgálóbizottságot állítanak fel „az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására”. A bizottság szintén momentumos vezetője, Havasi Gábor több, a Tarlós hivatali ideje alatt elvégzett projekteket említett vizsgálandóként, köztük a patkánymentesítésre 2018-ban kiírt közbeszerzést, az állatkerti biodóm létesítését, a parkolási rendszer elmúlt 15 éves működését, a 3-as metró felújítását, az elektronikus jegyrendszer projektjét, valamint a Bálna eladását. Bár Tarlós nevét nem említették meg, az egykori főpolgármester politikai felelősségének érezte megbizonyosodni a hivatali ideje alatt megvalósult beruházások tisztaságáról, ezért feljelentést tett a Kerpel-Froniusék által felsorolt beruházásokkal és szerződésekkel kapcsolatban.

A hatósági vizsgálat azonban úgy ítélte meg, hogy egyik projekt kapcsán sem merül fel a korrupció gyanúja. Ennek fényében különös, hogy Karácsony Gergely momentumos helyettese már a bizottság felállításakor a korrupció gyanúját emlegette. Kérdés, hogy ­miután a rendőrség tisztázta a beruházások transzparenciáját, Kerpel-Fronius ­megköveti-e Tarlóst, és beismeri-e, hogy hibázott a gyanúsítgatással. Az ügy érdekessége, hogy a vizsgálóbizottság felerészben 2010 előtti ügyeket kívánt górcső alá venni, vagyis a Demszky-korszakhoz köthető projekteket. Ezek fölött pedig több jelenlegi baloldali tisztségviselő is bábáskodott, például Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes vagy Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.