Az EP-képviselő búcsújának okai

Kedden kiadott közleményében Szájer József elismerte, hogy részt vett egy brüsszeli „házibuliban”.

Magyar Nemzet
2020. 12. 02. 18:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője vasárnap közleményben jelentette be, hogy év végével lemond a mandátumáról. Mint akkor írta, lemondása nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával, a mostani vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, és támogatja is azt. Viszont egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent neki – jelezte.

Kedden belga lapok viszont arról írtak, hogy egy magyar európai parlamenti politikus múlt pénteken szinte kizárólag férfiak társaságában egy olyan brüsszeli melegorgián vett részt, amelyen a rendőrök lakossági bejelentést követően rajtaütöttek. Mint írták, a rendezvény egyik résztvevője menekülni próbált a helyszínről, de a rendőrök megállították. Kiderült, a menekülni próbáló férfi hátizsákjában kábítószert is találtak. Kedden kiadott közleményében Szájer József elismerte, hogy részt vett egy brüsszeli „házibuliban”, azt viszont tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna. Jelezte, nincs tudomása arról, hogy a kábítószer hogyan került a hátizsákjába. Közleményében Szájer azt írta: „Megkövetem a családomat, a kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat harmincéves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem, ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.”

A Fidesz–KDNP EP-képviselőcsoportja Szájer közleményére reagálva úgy fogalmazott: a politikus helyes döntést hozott, amikor lemondott európai parlamenti képviselői tisztségéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.