Bajban a baloldal Kármán Irén miatt

Kármán Irént egy, azóta jogerősen is elítélt bűnözőhöz fűzték gyengéd szálak, finoman szólva is ellentmondásokba keveredett, amikor azt állította, elrabolták. Mégis jó ötletnek tartották a Momentum vezetői, hogy őt indítsák a szolnoki előválasztáson. Az alföldi megyeszékhelyen a baloldali pártok attól tartanak, az újságíró miatt elvesztik a választókörzetet.

2021. 04. 28. 11:13
null
Kármán Irén a Momentum szolnoki jelöltje az előválasztásokon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a baloldali pártok szolnoki képviselői szerint káros az összefogásra, hogy a Momentum az előválasztáson Kármán Irént indítja Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókerületében. Úgy vélik, a múltja miatt hiteltelen újságíró felkészületlen, frázisokat pufogtat, ráadásul semmi keresnivalója nincs az 1-es választókerületben, hiszen a 4-es választókerületből, Tiszaföldvárról származik. Amatőr természetvédőként is ezért a területért, Tiszazugért harcol, a nevéhez köthető alapítvány és a Tiszazugi Önkéntesek csoport is erről tanúskodik. Életszerű lett volna, ha a politikai babérokra törő riporter itt indul.

Valószínűleg éppen az ismertsége és hírhedtsége miatt döntött úgy a Momentum, hogy inkább az 1-es választókörzetben indítják, ott viszont a Jobbik és a Demokratikus Koalíció prominensei és szimpatizánsai vélik úgy, hogy a jelölt személye árt az előválasztásoknak.

Kifogásolták azt is, hogy Kármán Irén a bemutatkozó beszédében kulturális kötődésről is beszélt, miközben erre csupán annyi utal, hogy középiskolás korában a szolnoki színházba volt diákbérlete.

Az egykori újságíró a 2000-es években dokumentumfilmet forgatott és könyvet is írt az olajmaffiáról. 2007 júniusában azt állította, könyve és az ahhoz végzett kutakodás miatt ismeretlenek elrabolták: Pesterzsébetről a Duna-partra vitték autóval, ott összekötözték a végtagjait, majd bántalmazták. A Rákóczi (akkori nevén Lágymányosi) híd mellett találtak rá, kórházba került – inkább a sokkhatás, mint sérülései miatt. A rendőrök azonban semmiféle olyan bizonyítékot nem találtak, ami emberrablásra utalt volna. A szakértői vélemények láttán Kármán közölte a rendőrökkel, nem emlékszik minden részletre, lehet hogy mégsem koppant a feje a kövön, és nem legurult, hanem lecsúszott a rakparton. Azt viszont továbbra is fenntartotta, egyik támadója erőszakkal rántotta ki az autóból a rakparton. Az igazságügyi orvostanban jártas szakértők szerint ebben az esetben súlyos sérüléseknek kellett volna keletkezniük, a sértetten viszont nem volt semmilyen seb. A riporternő nem segített a rendőrségnek a támadók fantomképének megrajzolásában sem, bár előtte ebbe beleegyezett. Ezt azzal indokolta, nem emlékszik semmire, de közölte, ha a rendőrség megmutatja neki a bűnözői adatbázist, onnan kép alapján talán felismerné bántalmazóit.

A legnagyobb botrányt azonban az kavarta, hogy kiderült: a riporternő intim kapcsolatot létesíthetett az akkori legismertebb magyar bűnözővel, a cégével az olajszőkítésben is részt vevő Portik Tamással.

Erről maga Kármán Irén is nyilatkozott 2007-ben az Indexnek, ahogy ő mondta, „gyengéd szálak fűzték” Portik Tamáshoz. A rendőrség pszichológusai szerint a sértett válaszai egyértelműen mély, érzelmi viszonyról adtak tanúbizonyságot.

https://index.indavideo.hu/video/Karman_Iren_Portik_Tamasrol

Öt év elteltével már másképp látta a dolgokat a magát tényfeltáró újságírónak tartó Kármán. 2012-ben a Heti Válaszban már arról beszélt, nem volt intimitás közte és Portik Tamás között (érdemes megjegyezni: a férfit 2016-ban a Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla felbujtóként elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházra ítélte jogerősen, 2017-ben a bíróság a Fenyő-gyilkosság ügyében hozott újabb jogerős ítéletében 13 éves szabadságvesztés büntetéssel sújtotta).

A Momentum vezetői Kármán csatasorba állításakor becsületes, hazugságoktól mentes, hiteles politizálásról beszéltek. A baloldali párt hívei szerint sem vonhatók párhuzamba ezek az alapelvek és az újságírónő személye, múltja. A Momentum Facebook-oldalán folyamatos kritikák érik mind a pártot, mind a szolnoki 1-es választókörzet előválasztási jelöltjét.

Az összefogás is meggyengült Kármán Irén jelölésével. Az alföldi megyeszékhelyen a baloldali pártok attól tartanak, a Momentum jelöltje miatt elvesztik a választókörzetet. Az újságíróval kapcsolatban a Momentum hívei és szimpatizánsai is keményen fogalmaztak. Szerintük Kármán hiteltelen, könnyű célpont, eleve bukásra ítélt az a baloldali szövetség, amelyben részt vesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.