Bárdos Gyula: Azt szeretnénk, hogy Felvidék felzárkózzon

Február 29-én parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában. A Hír TV stúdiójában Bárdos Gyulával, a Magyar Közösségi Összefogás listavezetőjével beszélgetett Velkovics Vilmos, a Magyarország élőben műsorvezetője.

Forrás: Hír TV2020. 02. 06. 12:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Február 29-én választások lesznek. Hogy állnak a mozgósítással? Én olvastam egy statisztikát: a magyarok fele szavazna, de a negyede még nem tudja, hogy kire szavazna Felvidéken – hívta fel a figyelmet Velkovics Vilmos.

- Természetesen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minél több magyar vegyen részt a választáson, sőt, a velünk együtt élő szlovákok és más nemzetiségűekre is szükség van, ugyanis mi kormányt szeretnénk váltani és azt szeretnénk, hogy Dél-Szlovákia, Felvidék, ahol mi élünk az a rész, az az országrész felzárkózzon. Az az igazság, hogy 30 évvel a rendszerváltást követően még mindig a rövidebbet húzzuk Észak-Szlovákiához viszonyítva. Mi nem Észak-Szlovákia ellen szeretnénk, mi azt szeretnénk, hogy mi is megkapjuk azt a lehetőséget, mint az Észak-Szlovákiában élők – válaszolta Bárdos Gyula.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.