Béremelést kapnak a bölcsődei dolgozók

Novák Katalin elmondta, két lépésben úgy emelik a bölcsődei szakdolgozók bérét, hogy 2021-re átlagosan harminc százalékkal keressenek többet.

Csekő Imre
2019. 11. 20. 14:44
null
A foglalkoztatás, a családtámogatás és a biztonság áll a készülő törvény középpontjában Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bölcsődei dolgozók jelentős béremelését jelentette be Novák Katalin szerdán. A Budapesten tartott sajtótájékoztatón a család és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, két lépésben úgy emelik a bölcsődei szakdolgozók bérét, hogy 2021-re átlagosan harminc százalékkal keressenek többet.

Mindez azt jelenti, hogy a bölcsődei szakdolgozók bére végzettségüktől, munkakörüktől és meglévő munkatapasztalatuktól függően 2020-ban minimum tizennyolcezer, maximum hetvenháromezer forinttal nő majd. Ezt követően 2021-ben pedig minimum huszonnégyezer, maximum százhatvanezer forintos emelésre kerül sor.

Az államtitkár elmondta, hogy a mostani béremelés azt jelenti, hogy a legtöbb bölcsődei szakdolgozói munkakörben 2010-hez képest mintegy háromszorosára emelkedik a bérezés.

A politikus emlékeztetett rá, hogy ötvenegyezer bölcsődei férőhely van ma hazánkban, ami jelentősen meghaladja a 2010-es huszonhét ezret. A kormány célja, hogy 2022-re hetvenezer férőhely legyen, ami minden igényt kielégít majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.