Berki augusztustól nem ér rá bíróságra járkálni

Letöltendő börtönbüntetést kért a vádhatóság Berki Krisztiánra. A vádlotti tagad, és közölte: augusztustól nem ér rá bíróságra járkálni. Az „izomceleb” a vád szerint büntetőfékezéssel veszélyeztette egy autóbusz utasait és vezetőjét.

2021. 06. 08. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét a vádlottak padjára került Berki Krisztián. Az „izomcelebként” is aposztrofált férfit két évvel ezelőtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre, most egy „büntetőfékezés” miatt kaphat éveket. Miután az április 22-re kitűzött előkészítő ülés „egészségügyi okok” miatt elmaradt, pénteken kezdődött el a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon a büntetőfékezéses per. Ahol

Berki közölte, augusztustól nem ér rá bíróságra járkálni, mert Amerikában forgat...

Berki Krisztiánra letöltendő börtönt kért az ügyész a büntetőfékezés miatt
Fotó: Hír TV Riasztás

A Hír TV Riasztás című bűnügyi magazinja a ma esti adásban mutatja be, mi is történt.

Berki 2018. március 17-én délután a Pünkösdfürdő utcában, a Napfény utca felől a Királyok útja kereszteződés felé tartott egy Bentley-vel, közben utolérte a 34-es számú autóbuszt a Pünkösdfürdő megálló előtt.

A vádat ismertető Nováki Miklós ügyész szerint a buszvezető Sz. Zsolt az autóbusszal a buszmegálló előtt utascsere céljából lassított, mivel azonban a megállóhelynél nem volt leszállója, lassítást követően megállás nélkül továbbhaladt a Királyok útja kereszteződése felé.

A busz után való araszolás, illetve hogy az autóbusz sofőrje a jobbra indexelés ellenére mégis továbbhajtott, felbosszantotta Berkit, aki a záróvonalat átlépve próbált előzni.

 

„Ezt a szabálytalan, adott helyen tiltott előzését azonban nem tudta befejezni, ennek során hangjelzést adott a buszvezető felé, aki a közeli útkereszteződésre figyelemmel, annak felhívására, hogy közelednek egy útkereszteződés felé, hangjelzéseket adott a vádlott részére” – fejtegette a vádhatóság képviselője.

Berki alulmaradt a dudapárbajban, mert egy szemből érkező autó miatt vissza kellett sorolnia a busz mögé. Ez még jobban felhúzta őt. A busz is, Berki is jobbra fordult a Királyok útján.

 

Az ügyész szerint Berki a közlekedési konfliktus és az autóbuszvezető hangjelzései okán fokozott érzelmi állapotba került.

És a megengedett 40 kilométeres sebességet átlépve, körülbelül 60-nal megelőzte a csuklóst, majd állóra fékezte a Bentley-t. A buszsofőr vészfékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést.

 

Az autóbusz több ülő utasa előrelendült, üléséből előre kiesett, több utas az előtte lévő kapaszkodórudakba ütötte a testét. Egy női ülő utas előrelendülve, a kapaszkodórúd körül megperdült. De megütötte magát a celeb felesége is.

Berki a baleset után így nyilatkozott az egyik lapnak: „Párkányban voltunk reggelizni, majd hazafelé tartottunk a szokásos útvonalon. Megelőztünk egy helyi buszt, majd a 40-es táblánál lassítva, miközben néztük a körülöttünk zajló építkezéseket, a helyi járat belénk csapódott. Örülök, hogy a kislányom, Natika már nem volt velünk, illetve hogy Mazsi nem ijedt meg. Az autókért nem aggódom, hiszen azok pótolhatók.”

A Benley-t tizennégy-, a buszt két és fél millióból sikerült helyrepofozni. A balesetről a busz biztonsági kamerája felvételt készített, kiderült, hogy nem a buszvezető hibázott.

 

A vádirat szerint a vádlott a magatartásával megszegte az előzni tilos közúti jelzőtáblát, a záróvonalon áthaladás tilalmára, a sebességkorlátozásra vonatkozó közlekedési szabályokat. Valamint a KRESZ előzésre vonatkozó és a hirtelen fékezést tiltó előírását is.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb és jelentős kárt okozó rongálás miatt is vádat emelt ellen.

 

Az ügyészség a vádiratban azt is rögzítette: ha a vádlott a bűncselekmények elkövetését elismeri, azt indítványozza, hogy a bíróság a vádlottat ítélje 2 év 6 hónap szabadságvesztésre, melynek végrehajtási fokozata börtön. Az ügyész ezenkívül három év közúti vezetéstől, és három év közügyektől való eltiltással fejelte meg a büntetést.

Berki Krisztián azonban nem tartja magát bűnösnek, ezért lefolytatják a bizonyítási eljárást, ami várhatóan júliusban kezdődhet meg.

A celeb szerette volna visszakapni a 12 hónapra bevont jogosítványát, ám ügyvédje indítványát elutasította a bíróság.

Nem csak Berkit látnák börtönben

Nem Berki Krisztián az egyetlen, aki büntetőfékezéssel torolta meg, hogy egy BKV-busz vezetője nem átallotta őt akadályozni a kedve szerinti haladásban – írta a Közlekedésbiztonság című szakportál. Egy Berki Krisztiánéhoz hasonló mentalitású férfi ellen emelt vádat a VI. és VII. Kerületi Ügyészség közúti veszélyeztetésért és rongálásért.

A busz vezetője vészfékezéssel sem tudta megállítani a járművét, ami belecsúszott az előtte büntetőfékező személyautóba
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, a közügyektől és a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt az ügyész a bíróságnak benyújtott vádiratban. Még 2018. augusztus 6-án történt az eset Budapesten, a IV. kerületi Megyeri úton. A BKV busza beállt a Megyeri temetői megállóba, majd miután az utasok le- és felszálltak, továbbindult, és szinte azonnal besorolt a kétszer két sávos úton a belső sávba, mert nem sokkal távolabb balra kellett volna kanyarodnia. A belső sávban nagy sebességgel közeledett egy nem olcsó és nem is kis teljesítményű autó, amit egy 37 éves férfi vezetett. Kilencvennel hajtott a megengedett ötven helyett, de a busz miatt le kellett lassítania 65-re. Nyilvánvaló volt a sofőr számára, hogy a buszvezető szabálytalansága miatt kényszerült visszavenni a neki tetsző tempóból. Hosszú dudaszóval és a reflektor villogtatásával azonnal jelezte is nemtetszését. Az autó vezetője 65-ről 75-re gyorsított a busz mögött, aztán elhúzott mellette, majd a követési távolsággal és a biztonságos előzés szabályaival mit sem törődve bevágott elé. Aztán azonnal nyomott egy satuféket. Semmi nem indokolta a hirtelen és intenzív fékezést, ezt állapította meg később a rendőrségi vizsgálat. A sofőr bosszúvágyát nem számítva, persze. Ami történt, akkor is közúti veszélyeztetésnek minősülne, ha a busz nem rohan bele a büntetőfékező sofőr autójába, mivel a büntetőfékező gépkocsivezető indokolatlanul veszélyeztette a busz utasainak és vezetőjének a testi épségét. Hiába nyomta padlóig a féket a buszvezető, nem tudta elkerülni az ütközést, nem tudott időben megállni. Belerohant a büntetőfékező sofőr autójába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.