Cseh Katalin és a Momentum a vesztébe rohan

Az arc már megvan, csak a tudás hiányzik.

2021. 03. 21. 8:45
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix hírlapíró úgy érezte, kell neki egy kis kikapcsolódás, ezért úgy döntött, nem nézi, nem követi a híreket egy álló hétig. Be is tartotta az önként vállalt fogadalmát, nem nézett híreket, nem böngészett a világhálón, sőt még a Facebookot sem nyitotta meg. Szépen, akkurátusan készült a tavaszra, lefestette az erkély korlátját és a kedvenc fából készült székét is, amelyen tavasztól őszig üldögélni szokott, figyelve a város történéseit. Azonban amikor befejezte a festegetést, elkövetett egy súlyos hibát. Megszokásból kezébe vette a telefonját és rákattintott az üzenetekre. Egy barátja átküldte neki Cseh Katalin legfrissebb posztját. Ez lett a veszte, hiszen kénytelen volt reagálni a kapott információkra.

A Momentum Európai Parlamenti képviselője az alábbi posztot tette közzé a hivatalos Facebook-oldalán, reagálva Novák Katalin Twitter-bejegyzésére, melyben a miniszter tudatta, hogy a Fidesz kilép az Európai Néppárt kötelékéből:

„Üzenem Novák Katalinnak, hogy 2021-ben az európai frakciójuktól és az európai pártcsaládjuktól búcsúztak el, 2022-ben pedig a magyar kormányzati pozíciótól fognak elbúcsúzni.”

Nos igen, Katalin nem tréfál. Keményen megmondja a véleményét. Arc már van, ahogy pestiesen szokták mondani. De ezt a fajta vak bátorságot volt kitől eltanulnia. Hiszen a pártjának elnöke és immár miniszterelnök-jelöltje Fekete-Győr András az utóbbi időben szintén többször kimutatta a foga fehérjét.

Gyakorlatilag szemrebbenés nélkül felszámolná a jogállamot.

„[...] Törvényhozói terve van Fekete-Győr Andrásnak a jobboldali újságírókkal. A Momentum elnöke ezt a Hír Tv Magyarország élőben című műsorának csütörtöki adásában válaszolta Földi-Kovács Andrea műsorvezető azon kérdésére, hogy vele személyesen mi a terve. A műsorvezető amiatt firtatta a baloldali előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltjének a szándékát, mert Fekete-Győr korábban arról beszélt, hogy egy időre eltiltaná az általa propagandistának nevezett konzervatív újságírókat a munkájuk gyakorlásától. [...]”

Cseh Katalin hamar elsajátította ezt a fajta politikai stílust, amelyet kijelöltek számukra, hiszen ők az új Gyurcsány-fiúk fiatalos, de ugyanakkor bátor, odamondogatós szegmensét képviselik. Arról azonban elfelejtették tájékoztatni a képviselő asszonyt, hogy nem elég nagyképűen pufogtatni a demagóg betanult szófordulatokat, tudásra és cselekvésre is szükség van. De mint az korábban számos alkalommal kiderült, a tudás terén nagyon gyengén teljesít mind a Momentum, mind pedig Cseh Katalin. Elég, ha csak visszaidézzük Orbán Balázzsal folytatott vitáját, ahol gyakorlatilag megsemmisült a lila párt fiatal üdvöskéje, mert szinte egyik témához sem tudott érdemben hozzászólni.

– Ha így folytatják a politizálást a Momentum ifjú titánjai, akkor bizony a vesztükbe rohannak, mert a magyar emberek nem szeretik azokat a politikusokat, akiknek csak a szájuk nagy, de nincs mögöttük érdemi teljesítmény – konstatálta a helyzetet Felhévizy, miközben ismét ecsetet ragadott, mert eszébe jutott, hogy kedvenc székének hátlapját elfelejtette lefesteni.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum listavezetője és Fekete-Győr András, a párt elnöke a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.