Donald Tusk a liberálisokkal együtt kritizálta a budapesti találkozót

Az Európai Néppárt lengyel elnöke elsősorban Mateusz Morawieckit bírálta.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 20:18
TUSK, Donald
Zgrb, 2019. november 20. Donald Tusk, az Eurpai Tancs lekszn elnke az Eurpai Npprt ktnapos tisztjt kongresszusn Zgrbban 2019. november 20-n. MTI/EPA/Antonio Bat Fotó: Antonio Bat Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke a Twitteren támadta a budapesti Orbán–Morawiecki–Salvini-találkozót. Mint írta, a lengyel miniszterelnök Budapesten Orbánnal és Salvinivel épít Putyin-párti politikai blokkot. – Ez pedig nem áprilisi tréfa – fogalmazott.

Tusk EPP-elnökként olyannyira egy húron pendül az európai liberálisokkal,

hogy szinte szóról szóra ugyanazt írta a találkozóról, mint Dacian Cioloș, a liberális Renew Europe EP-frakció vezetője. A román politikus – ugyancsak a Twitteren – Putyin vezérszurkolóinak nevezte a budapesti tárgyalások résztvevőit.

Mindezt úgy, hogy a három jobboldali vezető Budapesten többször is hitet tett az atlantista politika mellett. Orbán Viktor azt hangoztatta: „Mind Olaszországban, mind Lengyelországban erős atlantista elkötelezettségű kormány működik, és Magyarország is megbízható tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.