Egy volt SZDSZ-esre bíznák a kasszákat

A Kulcsár Attila-féle brókerbotrányban is meghallgatott Bodnár Zoltánt nevezhetik ki ma a VI. kerület vagyonkezelőjének igazgatójává. A javaslatot Soproni Tamás (Momentum) polgármester tette a korábban még az MSZMP Központi Bizottságának szakértői tisztségét is betöltő Bodnárra, akit a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Közgyűlés szintén a fővárosi vagyonkezelő felügyeletével bízott meg.

Magyar Nemzet
2019. 11. 21. 5:50
Bodnár Zoltán
A Kulcsár-ügyben is meghallgatták a liberális politikust Fotó: MTI Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte bizonyos, hogy az a Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, akinek a neve a Kulcsár Attila-féle 2002-es brókerbotrány felgöngyölítése során is felmerült. A korábbi SZDSZ-es politikus – aki 2014-ben a liberálisok főpolgármester-jelöltje is volt – egyedüli jelöltként szerepel a témában benyújtott előterjesztésen, amelyről ma szavaz a VI. kerületi képviselő-testület.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere lapunk kérdésére megerősítette: az ő javaslatára jelölték Bodnárt. Érdemes megjegyezni, hogy a VI. kerületi önkormányzatot tekintélyes – közel 15 milliárd forintos – többlettel adta át az előző, Hassay Zsófia (Fidesz) nevével fémjelzett vezetés, amelynek teljesítményét egyébként Schiffer András, az LMP alapítója és korábbi társelnöke is méltatta egy Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A Kulcsár-ügyben is meghallgatták a liberális politikust Fotó: MTI Fotó: Marjai János

Az említett összeg nagy része ráadásul nincs még előirányozva konkrét beruházásokra, tehát a Bodnárnak átadni tervezett pozíció stratégiai jelentőségű. Az SZDSZ összeomlása után az utódpártban – a Liberálisoknál – alelnöki tisztséget is viselt Bodnár, ám 2016-os távozását köve­tően a rendszerváltás előtti időkre visszanyúló szocialista kapcsolatait melegítette fel az egykori szabad demokrata.

Az MSZMP Központi Bizottságának egykori szakértőjét, aki az Eximbank vezérigazgatója és az MNB alelnöke is volt, a Karácsony Gergely (Párbeszéd) vezette Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén már az MSZP kezdeményezésére választották be a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottságába.

Bodnár kétszer tett tanúvallomást a 2002-es brókerbotrányban, s mindvégig magabiztosan vallotta, hogy nincs köze hozzá. Ám Hajdu Lászlónak, az Állami Autópálya-kezelő Rt. egykori gazdasági vezérigazgató-helyettesének az ügyben felvett egyik tanúvallomása szerint Bodnár – aki akkor az előbbi cég elnöke, a Nemzeti Autópálya Rt.-nek pedig vezérigazgatója volt – személyesen adott Hajdunak utasítást arra, hogy utaljon 13 milliárd forintot a K&H Equitiesnek, amelynek történetesen Kulcsár Attila volt az üzletágvezető brókere.

Figyelemre méltó körülmény, hogy Hajdu tanúvallomása szerint a Medgyessy-kormány pénzügyminiszterével, László Csabával egyeztetett telefonon, mielőtt a 13 milliárd forint átutalását kérte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.