Egyedülálló a magyar kormány családbarát politikája

Már tizenegy éve dolgozik a Fidesz–KDNP-kormány a családbarát politikai szemlélet kialakításán, amelyet minden olyan ország vezetője elismeréssel illet, aki nem a migrációban látja a demográfiai problémák megoldását. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, Márton Zsuzsanna beszélt arról lapunknak, hogy mit jelent az Orbán-kormány családpolitikája a külhoni magyar családoknak, valamint azt is elmondta, hogy teljes mértékben támogatják a magyarországi pedofilellenes törvényt, amely a szülők jogait erősíti meg a gyermekek védelmében.

Ritó Szabolcs
2021. 07. 03. 11:45
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Számunkra kiemelkedően fontos a magyar kormánynak 2018-ban a határon túlra is kiterjesztett családtámogatási rendszere – mondta Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke. Kiemelte: a Köldökzsinór program támogatásait a magyar nemzetiségű határon túli családok a gyermek megszületését követő hat hónapig igényelhetik.

– Mára bebizonyosodott, hogy a külhoni magyar családok nincsenek magukra hagyva, Magyarország kiáll az elcsatolt területeken élő családok mellett is – hangsúlyozta Márton Zsuzsanna, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország családbarát politikája egyedülálló, amelyet a környező államok vezetői is egyre inkább elismernek.

A CSOK és a lakásfelújítási támogatás kapcsán elmondta: látható, hogy nálunk és a környező országokban nem a migrációt tekintik a reprodukciós megoldásnak, hanem igyekeznek a megfelelő családtámogatási modellt is megtalálni. – Természetesen nem lehetünk telhetetlenek, hiszen még csak most dolgoznak a családbarát szemlélet kialakításán – fogalmazott. A szövetség elnöke arra is emlékeztetett, hogy a magyar kormány már tíz éve letette ezeknek a támogatásoknak az alapját, a kedvezmények révén pedig számos magyarországi tagszervezet családjai jutottak megfelelő otthonhoz.

Elismeréssel figyelik a magyar kormány családpolitikáját azon szomszédos államok vezetői, amelyek nem a migrációban látják a demográfiai problémák megoldását
Fotó: Bach Máté

Az elmúlt hetekben heves politikai vitákat kiváltó pedofilellenes törvényről is kérdeztük a szervezet elnökét, amellyel kapcsolatban kifejtette: értékként tekintenek minden olyan törvényi eszközre, amely a gyermekek védelmét szorgalmazza. – Legyen az a média, a propaganda szabályozása, korlátozása vagy olyan munkahely biztonságának a szavatolása, ahol gyermekeink testi, szellemi és erkölcsi fejlődését egy visszaeső ember károsíthatja – mutatott rá.

Márton Zsuzsanna hangsúlyozta, hogy csak támogatni tudják azt a nézőpontot, amely szerint nem megfelelő tartalom gyermekeink számára az, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést hangsúlyozza, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, illetve jeleníti meg.

Meggyőződésük szerint nemzetünk alapja a család eredményesen működő intézménye, amelybe egyaránt beletartozik a teljes és a gyermekét egyedül nevelni kényszerülő anya, illetve apa által gondozott család is.

Az LMBTQ-lobbi érzékenyítő tevékenységével kapcsolatban a szövetség elnöke arra is rámutatott, hogy szülőként ma már fel kell készülni a XXI. század azon kihívására, hogy akár az utcán, a tömegközlekedési eszközökön vagy egy bevásárlócentrumban, gyermekeink társaságában találkozhatunk egy-egy LMBTQ-személlyel.

– Meg kell legyenek a saját válaszaink. Tudatosítanunk kell azonban, hogy ennek a témának a kezelése a szülő joga. A törvény pedig nem ellenük van, hanem a mi védelmünkben – hangsúlyozta.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elmondta: Ukrajnában és Szlovákiában is több társadalmi szervezet foglalkozik az LMBTQ-személyek jogvédelmével és támogatásával, mint jogi-, ügyvédi érdekvédelem, felvilágosítás, regionális képviseletek szervezése, ideiglenes szállás biztosítása szociális kutatások és fesztiválok szervezése, a megmozdulások pedig főképp a nagyvárosokban vannak.

Kiemelte ugyanakkor, hogy amíg az Európai Unió közvetlen brüsszeli forrásokat különít el többek között Az LMBTIQ-személyek diszkriminációja elleni küzdelem és az LMBTIQ-egyenlőség előmozdítása az LMBTIQ-egyenlőségi stratégia végrehajtásával címen, közel tízmillió euró vissza nem térítendő keretösszeggel, addig a keresztény-konzervatív értékrend szerint élőknek is hangot kell adniuk elköteleződésüknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.