Egyre több részlet derül ki Jakab Péter autóbalesetéről

Egy erősebb koccanásos baleset részese volt Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Az országgyűlési képviselő a Parlamentbe tartott éppen, amikor hátulról belecsúszott az előtte lévő autóba az Árpád híd közelében. Az autót állítólag Hajnády Kristóf vezette, aki Auschwitzban még a győzelem jelét mutogatta.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Pesti Srácok2021. 02. 23. 13:21
JAKAB Pter
Budapest, 2020. április 6. Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. április 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ritkán adom ki a kormányt a kezeim közül, most útban a Parlament felé mégis megtettem. Hál’ Istennek senkinek nem esett baja. Köszönöm a mentősöknek, akik hívás nélkül is megálltak megkérdezni, rendben vagyunk-e” – számolt be a koccanásos balesetről Jakab Péter. A Pesti Srácok éppen arra járt, amikor már javában zajlott a helyszínelés.

Fotó: Jakab Péter/Facebook

A lap helyszíni beszámolója szerint annyit lehetett látni, hogy két személyautó ütközött, vélhetően egy erősebb koccanásról volt szó, hiszen csúnyán összetört az elől lévő kocsi hátulja, valamint a hátsó kocsi eleje is, amelyben Jakab Péterék ültek. A rendőrség közlése szerint 2021. február 22-én 14 óra 40 perc körül Budapesten, a XIII. kerületben, a Váci út 108. szám előtt egy gépkocsi nekiütközött az előtte megálló autónak. A baleset során személyi sérülés nem történt. A balesettel kapcsolatban az intézkedő rendőrök a balesetet okozó jármű vezetőjének helyszíni bírságot szabtak ki.

A Pesti Srácok arról írt, hogy az autót az a Hajnády Kristóf vezethette, aki Auschwitzban még a győzelem jelét mutogatta, majd a későbbi egri polgármester, Mirkóczki Ádám mellett találta meg a helyét. A jelek szerint Jakab Péterrel is közeli kapcsolatot ápolhat, ami arra enged következtetni, hogy a Jobbik nem változott semmit az antiszemitizmus megítélésében.

Hajnády Kristóf

A Pesti TV felvételén ugyan nem látszik egyértelműen a figura, de a Mandiner korábbi cikkében közölt fotók alapján egyértelműnek tűnik, hogy Hajnády ott volt a baleset helyszínén, azt pedig maga Jakab állítja, hogy nem ő, hanem egy férfi vezette a Skoda Octavia típusú kocsit.

A Pesti Srácok információi szerint egyébként Jakab sofőrje elismerte, hogy ő volt a vétkes, ami a videó alapján nem is igen kérdéses. A balesetet okozó személygépkocsit, a Škoda Octaviát a Porshe Hungária Kft.-től lízingeli Jakab az adófizetők pénzén.

A koccanás helyszínén feltűnő Hajnády Kristóf a füzesabonyi Jobbik tagja volt, 2014-ben a párt képviselőjelöltje. Ezt követően került ki róla a kép, ahol épp Auschwitzban mutatja a győzelem jelét, amit Facebook-oldalán is megosztott. Azt is lehet tudni róla, hogy a háborús bűnös Alfred Jodl az egyik példaképe, de szélsőséges nézeteit támasztja alá az is, hogy Adolf Hitler fotóját is megosztotta.

A Mandiner információja szerint Hajnády korábban az azóta Eger polgármesterévé választott Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő munkatársa, választókerületi stábjának tagja volt.

Jakab Péter több, mint kétmilliót keres, de a kisembert játssza

A Jobbik elnökére osztották a keményeket mondó kisember szerepét, a Gyurcsány Ferenc vezetése alatt verbuválódott baloldali összefogásban. A felvett pózt azonban árnyalja, hogy Jakab a politikai elit tagjaként havi 2,2 milliót keres, közpénzből bérelnek neki lakást, többmilliós autót, és sofőr furikázza.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.