Elege lett a DK durva hazugságaiból egy orvostanhallgatónak

Szégyen az, ahogy egyes politikai szereplők minden gátlás nélkül, olcsó politikai haszonszerzés reményében hamis információkkal hergelik a közvéleményt, dezinformálják a védekezésben részt venni kívánókat, ezáltal is gyengíteni próbálva az ország védekezését. Ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem a magyar embereknek – írta Gyurcsány Ferencékre utalva a PestiSrácok.hu-nak Erhardt Mária, a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója.

Forrás: Origo.hu2020. 11. 30. 17:54
null
20200301 Budapest fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszusa a központban. képen: Gyurcsány Ferenc Magyar országgyűlési képviselő Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erhardt Mária a november 16-i héten vett részt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szűrővizsgálatában. Elmondása szerint feladatuk a lakcímekre történő kiszállás és helyszíni mintavétel volt, a fiatal lány a teszteléseket végezte, az autót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik tanulója vezette. Az ötödéves orvostanhallgató azért fordult a portál szerkesztőségéhez, mert egyre több felületről hallotta a DK és más baloldali pártok által terjesztett „alaptalan kampányt”, amivel a lakosságot és hallgatótársait „riogatják”.

Az általuk hangoztatott hazugságokra reflektálva azt írta, hogy a mentőállomáson, ahol dolgoztak, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt; megdicsértek őket, megköszönték a munkájukat. „Senkit nem vezényeltek, rendelgettek felsőbbrendűen; állításaikkal szemben nem napi tizenkét órát dolgoztak, hanem mindenki szabadon döntötte el, mennyit tud vállalni és milyen ütemezésben. Arra is volt mód, hogy valaki időközben lemondja a részvételét. Az étkezést központilag oldották meg, a bázisra hozták a meleg ételt (például babgulyást, sült csirkecombot, borsos tokányt, sonkás makarónit, croissant-t, kakaós csigát, gyümölcsöt). Ebből következően

nem igazak a védőfelszerelés hiányáról, az étel elégtelenségéről szóló hírek sem; nem igaz az sem, hogy a rektor vagy a vezetőség bárkit kirúgással fenyegetett volna, ha nem teljesít szolgálatot;

nagy butaság Gyurcsányéknak az a felvetése, miszerint hallgatók kezében kell legyen a döntés a vizsgáikról”. Ez egy rendkívül hangzatos mondat, azonban aki valaha is hallgató vagy oktató volt egyetemen, és van tapasztalata, pontosan tudja, hogy semmi értelme nincs egy ilyen kijelentésnek logikailag sem – tette hozzá.

„Szégyen az, ahogy egyes politikai szereplők minden gátlás nélkül, olcsó politikai haszonszerzés reményében hamis információkkal hergelik a közvéleményt, dezinformálják a védekezésben részt venni kívánókat, ezáltal is gyengíteni próbálva az ország védekezését. Ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem a magyar embereknek” – összegzett az önkénteskedő fiatal lány.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.