Fenyegetőzésről képzeleg a DK-s Varju László

Varju László szerint Orbán Viktor megfenyegette a vendéglátósokat, hogy akik a tiltás ellenére kinyitnak, azoknak a boltjait fél évre bezárják. A DK alelnökének szavai meglehetősen álságosak annak fényében, hogy éppen Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett baloldal fenyeget mindenkit, aki nem ért velük egyet. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Varju hamarosan éppen súlyos testi sértés és garázdaság vádjával áll bíróság elé.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 14:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzengetés és fenyegetőzés helyett a kormány adja oda a beígért támogatást a vendéglátósoknak – jelentette ki Varju László szombati online sajtótájékoztatóján. A DK alelnöke, országgyűlési képviselője érthetőnek nevezte, hogy a vendéglátósok egyre gyakrabban és egyre elkeseredettebben nyilatkoznak a koronavírus-járvány miatti lezárásokról. Szerinte Orbán Viktor pénteki interjújában megfenyegette a vendéglátósokat, amikor arról beszélt, hogy akik a tiltás ellenére kinyitnak, azok üzletét fél évre bezárják,

hiszen emberek halhatnak meg emiatt.

– Attól, hogy a miniszterelnök a Kossuth rádióban szankciókat harsog, az operatív törzs türelmet kér, a többi kormánytag pedig sugárban hazudik, nem fogják túlélni a vállalkozók a válságot – jelentette ki Varju László. Mint mondta, a koronavírus-járvány kitörése tavaly az egész világon sokkolóan hatott, a hirtelen jött leállás és veszélyhelyzet ismeretlen élmény volt a mai kor emberének. Szerinte a felelős kormányzatok Európa-szerte ugyanakkor képesek voltak gyorsan reagálni, hogy megmentsék a csődtől a vállalkozásokat és a munkavállalókat.

Varju Lászlót álságos módon fenyegetést emleget
Fotó: MTI/Kovács Attila

A DK alelnökének szavai meglehetősen álságosak annak fényében, hogy

éppen Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett baloldal fenyeget egyre gátlástalanabbul mindenkit, aki nem ért velük egyet.

Maga Gyurcsány tavaly nyáron tette ezt meg Vidnyánszky Attilával, mert őt nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. „Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz” – írta a magát „legeurópaibb pártnak” nevező DK elnöke. Gyurcsányék korábban már

ügyészek és bírák mellett a legfőbb ügyészt, illetve az Országos Bírói Hivatal elnökét is elzárással, mintegy nyolcvanezer köztisztviselőt és több százezer közalkalmazottat pedig kirúgással fenyegettek meg.

De Gyurcsány Ferencék még saját elvtársaikat is megfenyegették. Ugyancsak tavaly nyáron a DK másik alelnöke, Vadai Ágnes a baloldalnak címezve közölte, „nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van”. Az pedig már csak hab a tortán, hogy

a fenyegetést kiáltó Varju László hamarosan éppen súlyos testi sértés és garázdaság vádjával áll bíróság elé, de a politikust választás rendje elleni bűntettel is gyanúsítják.

Ugyancsak figyelemre méltó körülmény továbbá, hogy míg ősszel még különböző korlátozások bevezetéséért kardoskodott a baloldal, most arra hergelik a vendéglátósokat és a lakosságot, hogy szegjék meg a járványügyi korlátozásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.