Ferenc pápa nagyböjti levélben üzent a híveknek

A szeretet nagyböjtjének megélése azt jelenti, hogy gondját viseljük azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt szenvednek, elhagyottnak érzik magukat, vagy aggódnak. A jövő miatti nagy bizonytalanság idején idézzük emlékezetünkbe, amit az Úr az ő Szolgájának mondott: „Ne félj, mert megváltottalak” – írja Ferenc pápa nagyböjti levelében.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyházfő mindenkit emlékeztet arra, hogy Isten igéje nemcsak egyes emberekhez vagy kiválasztottakhoz szól, hanem mindenkihez, aki nyitott a befogadására – olvasható a Katolikus.hu oldalon. Ferenc pápa nagyböjti levelében három fő pontban foglalta össze üzenetét: az első pont szerint a hit arra hív bennünket, hogy befogadjuk az igazságot, és tanúságot tegyünk róla Isten, és minden testvérünk előtt. A második pont a reményt helyezi előtérben, a harmadik pontban pedig a krisztusi szeretetről ír, amely az emberekre való odafigyelésben és együttérzésben valósul meg.

Ferenc pápa böjti üzenetében kiemelte, hogy idén fontos szerepe van a koronavírus-járvány miatt elmagányosodottakra figyelésnek
Fotó: Guglielmo Mangiapane / REUTERS/

– A böjt az önmegtartóztatás ideje, amikor felszabadítjuk életünket mindattól, ami azt megterheli – olvasható a pápa levelében, amelyben arra is kitér, hogy ebben az időszakban reményt kell adnunk másoknak.

Figyelnünk kell arra, hogy biztató szavakkal szóljunk, amelyek bátorítanak és erőt adnak másoknak és tartózkodjunk a megalázó, elszomorító vagy bosszantó beszédtől.

Az egyházfő hangsúlyozza a szeretet szerepét az elesettekkel való közösségvállalásban:

– A szeretet annak örül, amikor a másikat növekedni látja. Ezért szenved, ha a másik bajban van: ha magányos, beteg, hajléktalan, megvetett vagy szűkölködő. A szeretet a szív késztetése, mely kiszólít magunkból, és megteremti az osztozás és a közösségvállalás kötelékeit – írja levelében, amelyben arra is kitér,

hogy az idei böjtnek abban is fontos szerepe van, hogy odafigyeljünk azokra, akik a koronavírus-járvány miatt elmagányosodtak és szenvednek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.