Ferenc testvér már megint magáról beszél…

Ismerik azt az embertípust, aki önöket vádolta olyan negatív tulajdonságokkal, amelyek valójában őt jellemezték?

2019. 08. 05. 13:38
null
A DK vezetője elhárított minden akadályt az útból

Ismerik azt az embertípust, aki önöket vádolta olyan negatív tulajdonságokkal, amelyek valójában őt jellemezték?

Ismerik azt az embertípust, aki önöket vádolta olyan negatív tulajdonságokkal, amelyek valójában őt jellemezték? Esetleg egész közeli ismerősi-baráti-rokoni köreikben is találkoztak már ilyen emberrel?

Mivel ezen a helyen most rögtön nem tudnak, ezért hadd válaszoljak önök helyett: hát persze, hogy ismerik ezt az emberfajtát. Naná.

És ismerhetünk ilyen politikust, pártot is bőven.

Például a 2002–2009 között kormányon lévő balosok zöme ilyen.

A hétéves időszakukban bőven jutott volna idejük kormányozni, tenni az országért, de ez az időszak valahogy kevésnek bizonyult számukra – vagy inkább soknak.

És most mit is mondanak? Azt, hogy az Orbán-kormány nem csinál semmit és tönkreteszi az országot.

Hogyan is „összegezte” ténykedésüket Gyurcsány egy eléggé ismert beszédében?

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

„És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit.”

Ehhez képest viszont – ahogyan Medgyessy Péter mondta 2004-ben a szabaddemokratákra – tele voltak korrupciós ügyekkel, amelyek jelentős része Ferenc testvérhez kötődött. Nomentana, Fittelina, Szalai utca, moszkvai kereskedelmi kirendeltség, Motim, sukorói telekügylet, Simon Gábor elnökhelyettes viselt dolgai, illetve nemrég derült ki F. Attila vallomásai alapján, hogy 2006–2008 között bizonyos csoportok áfacsalásos gabonakereskedelmet bonyolítottak le Magyarország és Szlovákia között, mely korrupt pénzből bőven jutott – 30 százalék! – az MSZP pénztárába (ekkoriban Gyurcsány nemcsak miniszterelnök, de a párt elnöke is!). És sorolhatnánk napestig.

Másfelől, 2006 őszén a Gyurcsány-kormány erőszakszervezete volt szíves ártatlanul tüntető embereket brutálisan letámadni, sérüléseket okozva nekik, majd kellő indok nélkül fogva tartani őket, azaz volt szíves a demokráciát és az emberi jogokat lábbal taposni.

Vagyis: folyamatosan hazudtak, nem csináltak semmit, korruptak voltak és antidemokratikusak.

Most pedig, az MSZP romjai közül kibukkanó fejek, illetve az erőre kapott Gyurcsány-katonák nap mint nap mantrázzák: az Orbán-kormány antidemokratikus, sőt diktatórikus, az Orbán-kormány nem csinál semmit, az Orbán-kormány velejéig korrupt, az Orbán-kormány hazudik – még jó, hogy nem teszik hozzá, hogy „reggel, éjjel meg este…”

Unalomig ismert, nagyon gyarló emberi tulajdonság ez, bár roppant gyerekes: a saját hibánk kivetítése a másikra, az ellenségünkre, a homokozóból ismert „ő volt az, nem én voltam!” együgyű támadása, ami valójában védekezés – a reménykedés, hogy így nem veszik észre, kik is vagyunk valójában.

És most itt van újra Ferenc testvér, mint hab a tortán.

Ő mondá Facebook-oldalán: „Ez a pökhendi kisember (természetesen Orbán Viktor – F. T.) egyszer majd futni fog. De a nyomában leszünk, és azt kapja, amit megérdemel.”

Pontos leírás. Ferenc testvérre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.