Gyurcsány egy fajgyűlölő politikusért kampányol

Rasszista, antiszemita jelöltet támogat a DK Szegeden. A jobbikos Tóth Péter korábban egyebek mellett nyilvánosan követelt fajvédelmet, a cigányság visszaszorításáról is értekezett, a melegeket pedig genetikai hulladékoknak nevezte. Gyurcsány személyesen ment el Tóth előválasztási pultjához, ahol közösen fotózkodtak.

Kárpáti András (MWH)
2021. 07. 29. 18:40
null

Rasszista, antiszemita jelöltet támogat a DK Szegeden. A jobbikos Tóth Péter korábban egyebek mellett nyilvánosan követelt fajvédelmet, a cigányság visszaszorításáról is értekezett, a melegeket pedig genetikai hulladékoknak nevezte. Gyurcsány személyesen ment el Tóth előválasztási pultjához, ahol közösen fotózkodtak.

Gyurcsány Ferenc akár nácikkal is szövetkezik csak azért, hogy leválthassa a nemzeti kormányt – derül ki Tóth Péter, a Csongrád-Csanád megyei Jobbik-elnök Facebook-oldalán található fotóból.

A képen a DK-elnök együtt pózol Tóthtal annak előválasztási standjánál, Szegeden. Ez azért is figyelemre méltó, mert Tóth Péter személyében egy bizonyíthatóan rasszista, súlyosan kirekesztő elveket valló nácit támogat a szivárványkoalíció vezetője. A 24.hu még 2014-ben számolt be róla, hogy Tóth a saját közösségi oldalán egyebek mellett nyilvánosan követelt fajvédelmet, „bibsizett” és a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőíti.

Egy arról szóló újságcikk kapcsán pedig, amely a zsidóságot állította be a világ problémájának, Tóth arról értekezett, hogy „már 1920-ban is látták a problémát”. A Tavares-jelentéssel összefüggésben azt írta a jobbikos, hogy „a bibsi portugálnak sincs jobb dolga, mint minket lehúzni”. Tóth Péter a melegekről is gyűlölködő és gyalázkodó kijelentéseket tett korábban: „A végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen” – jelentette ki Tóth 2013-ban a Pride felvonulás kapcsán.

Gyurcsány Ferenc egy náci jobbikos jelölt mellett kampányol Szegeden Forrás: Facebook

– Kezdem úgy érezni, hogy szép csöndben ellep minket a liberális sz…r – írta egy másik helyen, mellé téve a nyíltan Szálasi-tisztelő Vádló Bitófák együttes egy dalát, amiben többek között a „kampós orrú csürhe, ami vigyáz rájuk” sor hangzik el.

A 444 pedig arról számolt be néhány éve, hogy

Tóth Péter egy olyan prezentációt tett közzé, amelyben „a magyar faj ügyének képviseletéről”, „a cigányság visszaszorításáról”, „a cigányság által elfoglalt terek visszaszerzéséről” ötletelt.

Szóba kerül a tanulmányban az eugenika és az élettérelmélet is, amik a nemzetiszocializmust jellemző fogalmak. A tanulmány a szegedi Jobbik „Élettér munkacsoportjának” számára készült. Pikáns adalék, hogy amikor Tóth Péter a Jobbik polgármesterjelöltje lett Szegeden 2014-ben, akkor a radikális párt arról nyilatkozott, a jelölt kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az konzekvensen képviselje a Jobbik programját, ideológiáját, elképzeléseit.

Tóth Péter bestiális múltjára először Hont András publicista hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán, és gúnyos bejegyzésben szúrt oda a szivárványkoalíciónak: „Minden résztvevőnek gratulálok az elvszerű és minden bizonnyal szívélyes megállapodáshoz”.

Korábban is volt már rá példa, hogy a DK rasszista, antiszemita jelölt mellett kampányolt. A Gyurcsány-párt a tavaly októberi szerencsi időközi országgyűlési képviselő-választáson a jobbikos Bíró Lászlót támogatta, akiről 2020 augusztusában került nyilvánosságra, hogy korábban a Facebookon fajgyűlölő megnyilvánulásokat tett. Bíró egyebek mellett Budapestet „judapestnek”, egy helyi szálloda izraeli vendégeit pedig „tetűcsúszdásoknak” nevezte. Ennek ellenére a baloldali összefogás pártjai gyakorlatilag egy emberként álltak be mögé, elfogadva a jobbikos jelölt magyarázatát, valamint bocsánatkérését. Bíró a botrány kirobbanását követően elmondta, amikor azokat a mondatokat írta, apátiában volt, és ezért nem érzékelte szavai súlyát. Hozzátette, ma már ő is vállalhatatlannak tartja korábbi szavait. A politikus megnyilvánulásait ugyanakkor elítélte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.