Halottszállítóként lophatta a holttesteket a pátyi horrorház lakója

Az emberi test tiltott felhasználásával gyanúsított R. Dénes nem patológus vagy boncmester, hanem egykori boncsegéd, jelenleg évek óta halottszállító.

2020. 06. 21. 12:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem tudható, hogy miért lopta haza a holttesteket és -testdarabokat az emberi test tiltott felhasználásával gyanúsított R. Dénes. A legvalószínűbb, hogy kereskedett vagy kereskedni akart azokkal. A hatvan év körüli gyanúsítottról a Magyar Nemzet megtudta, hogy nem patológus, még csak nem is boncmester, hanem egykori boncsegéd, aki évek óta halottszállítóként dolgozik.

A patológus és a kórboncnok egy és ugyanazon fogalom: nevezetesen azt az orvost jelöli, aki patológiai munkát végez, amelynek csak kis része a boncolás, nagyobb része a szövettani diagnosztikus munka. A boncmester az a nem orvos végzettségű személy, aki előkészíti a halottat a boncolásra, majd a boncolás végeztével a temetésre. A halottszállító az a személy, aki a halottakat a patológiai osztályokról elszállítja temetésre vagy hamvasztásra.

Ezek szerint R. Dénes nem a boncolásra váró vagy felboncolt testekből lopta az eddigi adatok szerint éveken át a pátyi házában hordókban, illetve a fagyasztóban tárolt testrészeket, illetve egész testeket, hanem a halottszállítás során nem temetésre vagy hamvasztásra vitte a maradványokat, hanem haza.

A pátyi horrorházról elsőként beszámoló BudaPestkörnyéke.hu portál még tévesen patológusnak mondja R. Dénest.

A hírportálnak nyilatkozó orvosok szerint a férfinak több lehetősége is volt a maradványok ellopására.

„Az egyik kézenfekvő lehetőség, hogy tudományos célra fel lehet ajánlani holttesteket, nem kizárt, hogy ilyen elhunytakról van szó. A másik lehetősége az lehetett, hogy olyan holttesteket vagy olyan halottak testrészeit vitte el, amelyekért nem jelentkezett senki. Vannak olyan egyedülállók, akiknek nincs hozzátartozójuk vagy senki sem akarja eltemetni őket. Az ilyen halottakat az állam temeti el, viszont ezeket a holttesteket nem azonosítják. Az ő testüket, testrészeiket könnyebben ki lehet hozni a kórházból. A harmadik lehetőséghez már több ember összejátszására van szükség, akik tudtak a patológus morbid tevékenységéről és segítették a holttestnyilvántartási menetben elsimítani a »hiányt«” – írja a hírportál.

A BudaPestkörnyéke.hu a szomszédok elmondása alapján úgy tudja, hogy a gyanúsított furgonnal és fekete zsákokban hordta haza este a holttesteket. Most már csak az a kérdés, mit csinált otthon a földi maradványokkal. Döbbenetes, hogy számozott vödröket és egy üstöt is találtak a horrorházban.

R. Dénes 2016. augusztus 9-én -én az alábbi hirdetésben keresett halottszállító munkatársat.

Munkatárs

Budapest területén klinikai halottszállításra megbízható munkatársat keresünk azonnali munkakezdéssel 24 órás készenléttel. B kategóriás jogosítvány előnyt jelent.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.