Helyreigazítás a Magyar Helsinki Bizottsággal kapcsolatos valótlan tényállítás miatt

A Magyar Helsinki Bizottság sem az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, sem más bíróság előtt nem képviselte Szögi Lajos gyilkosát.

2019. 11. 19. 18:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2019. augusztus 29. napján a magyarnemzet.hu online újságban megjelent „Migránsvédőket keres a Helsinki Bizottság” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Magyar Helsinki Bizottság jogi képviseletet nyújtott Szögi Lajos gyilkosának az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, amelynek során ötmillió forintot harcolt ki számára. Valótlanul állítottuk azt is, hogy ebben a bírósági eljárásban a Magyar Helsinki Bizottság 2,7 millió forintot nyert perköltség címén. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Magyar Helsinki Bizottság sem az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, sem más bíróság előtt nem képviselte Szögi Lajos gyilkosát, így semmilyen perköltséget nem ítélt meg semmilyen bíróság ilyen ügyben a Magyar Helsinki Bizottságnak. Ezenkívül valótlanul állítottuk ugyanebben a cikkben azt is, hogy a Magyar Helsinki Bizottság által az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt képviselt két bangladesi bevándorlónak fejenként megítélt 3 millió forintos kártérítés és a közel 3 millió forintos perköltség a Magyar Helsinki Bizottságnál landolt, miután a két bevándorló eltűnt. Ezzel szemben a valóság az, hogy az ügy a cikk megjelenése napján le sem zárult jogerősen, ezért abban a magyar állam nem fizethetett és nem is fizetett semmit senkinek, így a Magyar Helsinki Bizottságnak sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.