Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 13., péntek, Luca, Otília napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/helyreigazitas-6-7510481/

Helyreigazítás a Magyar Helsinki Bizottsággal kapcsolatos valótlan tényállítás miatt

2019. augusztus 29. napján a magyarnemzet.hu online újságban megjelent „Migránsvédőket keres a Helsinki Bizottság” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Magyar Helsinki Bizottság jogi képviseletet nyújtott Szögi Lajos gyilkosának az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, amelynek során ötmillió forintot harcolt ki számára. Valótlanul állítottuk azt is, hogy ebben a bírósági eljárásban a Magyar Helsinki Bizottság 2,7 millió forintot nyert perköltség címén. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Magyar Helsinki Bizottság sem az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, sem más bíróság előtt nem képviselte Szögi Lajos gyilkosát, így semmilyen perköltséget nem ítélt meg semmilyen bíróság ilyen ügyben a Magyar Helsinki Bizottságnak. Ezenkívül valótlanul állítottuk ugyanebben a cikkben azt is, hogy a Magyar Helsinki Bizottság által az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt képviselt két bangladesi bevándorlónak fejenként megítélt 3 millió forintos kártérítés és a közel 3 millió forintos perköltség a Magyar Helsinki Bizottságnál landolt, miután a két bevándorló eltűnt. Ezzel szemben a valóság az, hogy az ügy a cikk megjelenése napján le sem zárult jogerősen, ezért abban a magyar állam nem fizethetett és nem is fizetett semmit senkinek, így a Magyar Helsinki Bizottságnak sem.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Döntetlennel búcsúzott az Európa-Ligától a Ferencváros
Szerhij Rebrov együttese győzelemmel első magyar csapatként vette volna sikerrel a csoportkört. Így viszont hétből eddig egyszer sem sikerült túlélni ezt a szakaszt a magyar kluboknak.

Poszt-trauma

Schilling Árpád listája
Kirakom, törlöm, azután magyarázkodom.

Poszt-trauma

Burány humorizált
Szocialista taplóság.

Poszt-trauma

Vallási dogmákat feszeget egy norvég reklám
Semmi sem szent.

Poszt-trauma

Téboly? Döntsék el!
Ellenzéki ámokfutás a fővárosban.

BALOLDALI VÁROSVEZETÉS

Akár már bontana is a főváros a ligetben
A kabinet két kórházat akar fejleszteni Budán: a Dél-budai Centrumkórház felépítése mellett a Szent János-kórházat szeretné centrumkórházzá alakítani – jelentette ki a Hegyvidék polgármestere.

Klíma

Süli János: A klímavédelmi célok atomerőmű nélkül nem teljesíthetők
A paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte: a két új paksi blokk működése évente 17 millió tonna szén-dioxid kibocsátását teszi majd elkerülhetővé.

Aktuális

Bemutatták Kónya Imre Antall Józsefről szóló könyvét
Kónya Imre Antall Józsefet méltatva azt mondta: a kötet elsősorban a fiataloknak íródott, egy olyan emberről, akinek az életében nem volt olyan momentum, amiért restelkednie kellett volna.

Fricz Tamás blogja

Greta Thunberg elárulta magát: a klímavédelem humbug
Az orrunknál fogva vezetnek bennünket a klímamozgalom mögött álló erők. Jobb, ha időben felébredünk, és felismerjük, miről is van szó valójában.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …