Hétfőn folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák

A maturálók a horvát, német, román, szerb és szlovák nemzetiségi vizsgákat tehetik le holnap.

Csókás Adrienn
2020. 05. 10. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák, hétfő délelőtt a nemzetiségi nyelv és irodalom, délután pedig a filozófia tantárgyak számonkérései következnek.

A diákok a horvát, német, román, szerb és szlovák nemzetiségi vizsgákat tehetik le. A hét további részében pedig a választott tantárgyak következnek, hátra van még például a földrajz, biológia vagy a kémia is. Ezeken a vizsgákon egyébként a múlt hetinél jóval kevesebben vesznek részt, így egészségügyi szempontból is kevésbé kockázatos az előttünk álló hét. Az eddigi vizsgák egyébként országszerte fennakadás nélkül, az óvintézkedések szigorú betartásával zajlottak le.

A teljes vizsgaidőszakban összesen 69.470 végzős középiskolás érettségizik, és rajtuk kívül további 14.830-an tesznek majd legalább egy tárgyból érettségit. A jelentkezők együttesen közel 355.300 vizsgát teljesítenek.

Mint lapunk megírta: a járványveszély miatt szóbeli vizsga az idén csak nagyon kevés esetben szervezhető, az érintett tantárgyak közé tartozik például bibliaismeret, a judaisztika, a hittan vagy a testnevelés. A szóbelikre jövő hónapban, június 4. és 16 között kerül sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.