Hivatalosan is szétesett a gödi ellenzéki koalíció

Tovább tart a gödi belpolitikai válság, ami a momentumos polgármester miatt robbant ki.

2020. 06. 29. 12:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szintre lépett Gödön az ellenzéki összefogásban a momentumos polgármester politikája miatt kirobbant belháború. Ma formailag is megszűnt a városban az ellenzéki összefogás, miután a képviselő-testület négy ellenzéki párti tagja bejelentette, új, önálló frakciót alakítanak.

A négy képviselő szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere

felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi embereket.

„Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere bejelentette, hogy a legközelebbi testületi ülésen kezdeményezi az LMP-s és a DK-s alpolgármester leváltását. Balogh Csaba ezzel a lépésével felrúgta az ellenzéki megállapodást, becsapta a gödi embereket és országosan is veszélyezteti az ellenzék 2022-es esélyeit. Az ellenzéki pártok arra kötöttek szövetséget októberben, hogy településeinket közös erővel nyitottabbá, átláthatóvá és fenntarthatóbbá tesszük” – írják mai közleményükben.

Az ellenzéki összefogás pártjainak képviselői számára például nem fogadható el, hogy a cégvezetéstől évekre eltiltott Lucsik János, a Sólyom Airways korábbi vezetője adjon közbeszerzési tanácsokat az önkormányzatnak.

„Azért tudtunk nyerni októberben, mert az ellenzéki pártok közösen, közös programot alkotva együttműködtek a választáson.

Nagyon sajnáljuk, hogy a Momentum és Balogh Csaba az utóbbi hónapokban a háborúskodással volt elfoglalva Göd város ügyeinek intézése helyett, ráadásul rendhagyó módon épp saját szövetségeseit, a többi ellenzéki pártot szemelte ki ellenségnek.

Nem tudunk asszisztálni Balogh Csaba észszerűtlen és autokratikus döntéseihez, ezért a Jobbik, a DK, és az LMP képviselői közös frakciót alakítanak, hogy a választási ígéretekhez híven Göd fejlődése érdekében dolgozhassanak a továbbiakban” – írja közös közleményében Fülöp Zoltán (LMP), Hives Gábor (Jobbik), Lőrincz László (DK) és Szilágyi László (DK) önkormányzati képviselő.

Várható, hogy a politikai feszültség a ma délután Gödön kezdődő testületi ülésen tovább fokozódik majd. Az előzetes hírek szerint ott nemcsak az alpolgármestereit ismételten leváltani akaró Balogh Csaba előterjesztéséről lesz óriási vita, hanem például arról is, hogy a hírek szerint egy újabb, legalábbis kétséges előéletű „szakembert” hoz helyzetbe a momentumos polgármester, egy olyan szakembert, akinek más településen végzett környezetvédelmi tevékenysége számos kérdést vet fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.