Hollik István: Gyurcsány azt reklámozza, ami nincs

A Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán börtönbüntetéssel fenyegetőzött, amire válaszolt a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Forrás: Facebook2021. 08. 02. 17:32
HOLLIK István
Budapest, 2019. április 18. Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 18-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs

A Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán börtönbüntetéssel fenyegetőzött, amire válaszolt a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Gyurcsány Ferenc a demokratikus nevet adta pártjának. A kommunistáknál ez a szokás, mindig azt kell reklámozni, ami nincs.”

– közölte Hollik István a Facebook oldalára feltöltött bejegyzésben, hozzátéve: Gyurcsány fenyegetőzése mindent elárul.

– Dehogy akar ő „jogállamot” vagy „demokráciát”. Mit akar? Koncepciós pereket, párt-esküdtszéket és rögtönítélő bíróságot. Ismerjük ezt már, ebben kellett leélni majdnem 50 évet. Soha többé! – rögzítette a kormánypárti politikus.

A baloldal bukott miniszterelnöke már nem először fenyegette meg börtönbüntetéssel politikai ellenfeleit. Emlékezetes, hogy tavaly nyáron, miután Vidnyánszky Attilát a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának az elnökévé nevezték ki, Gyurcsány a közösségi oldalán a Nenzeti Színház igazgatójára utalva azt közölte: „Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz.” Az esetről később úgy nyilatkozott Gyurcsány, hogy „ez a bejegyzés nem csak Vidnyánszkyról szól, ez mindenkihez szól”.

Ugyanakkor a DK elnökének a Facebook posztja akkor is botrányt okozott, amikor pár hete a gyermekvédelmi népszavazásra reagálva Orbán Viktor miniszterelnök szüleit vette a szájára. Az esetre Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője úgy reagált: „Gyurcsány új fejezetet nyitott a közbeszéd rohasztásában”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.