Ismét jelölt lehet Janicsákból

Janicsák István zuglói polgármesteri ambícióit támogatná a Momentum Mozgalom XIV. kerületi szervezete – értesült a Magyar Nemzet.

2019. 07. 09. 8:11
null
Budapest, 2010. augusztus 6. Janicsák István polgármesterjelölt választási plakátja a XIV. kerületben. Az egykori Z’zi labor együttes frontembere a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesületének támogatásával indul az október 3-i önkormányzati választáson. MTI Fotó: Földi Imre Fotó: MTI Fotó: Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janicsák István zuglói polgármesteri ambícióit támogatná a Momentum Mozgalom XIV. kerületi szervezete – értesült a Magyar Nemzet. Mint azt lapunk korábban megírta, az előválasztás is felmerült a zuglói ellenzék belső vitáinak rendezésére és a Momentum Mozgalom megnövekedett politikai étvágya miatt, Karácsony Gergely, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje azonban ezt az ötletet múlt pénteken elvetette.

Úgy tudjuk, ezután vetődött fel a helyi civilek és a Momentum politikusai közti találkozón, hogy a Fidesz jelöltjével, Rozgonyi Zoltán jelenlegi alpolgármesterrel szemben egy pártoktól független jelölt is induljon Horváth Csabán (MSZP) kívül. A II. kerületben lakó Horváth jelölését sok kritika érte, de indulása mellett Karácsony tegnap a 444-nek adott interjújában határozottan kiállt, mondván, jól felkészült Zuglóból a szocialista politikus.

Fotó: MTI Fotó: Földi Imre

Ami Janicsák Istvánt illeti, 2014-ben – amikor Karácsony Gergelyt először Tarlós István lehetséges kihívójaként emlegették – már felvetődött, hogy a Z’Zi Labor együttes frontembere lehetne az Együtt–PM zuglói polgármesterjelöltje, mivel 2010-ben egy civil szervezet támogatottjaként harmadik lett a választáson. Végül azonban Karácsony mérette meg magát Zuglóban, Janicsák pedig a támogatásáról biztosította.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.