Jogerősen felmentették a munkavégzés alól a momentumos polgármestert

Két héttel a korábbi szavazás után kétharmados többséggel erősítette meg korábbi döntését a gödi ellenzék.

2020. 07. 31. 14:32
null
Mást mondott a momentumos polgármester a Momentum és a DK ugyanazon beszélgetésről készített hangfelvételén Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai rendkívüli önkormányzati testületi ülésen már jogerősen felmentették a munkavégzés alól Göd város momentumos polgármesterét, Balogh Csabát – tudta meg a Magyar Nemzet.

Két héttel a korábbi szavazás után ismét kétharmados többséggel erősítette meg korábbi döntését a polgármester-ellenes gödi ellenzék. Így már nemcsak a fegyelmi eljárás, hanem a munkavégzés alóli felmentés is jogerős. A Göd város honlapján élőben követhető testületi ülésen botrányok sora zajlott, érthetetlen módon a még csak két éve gödi lakos Balogh Csaba mellett kiállva idős állampolgárok bekiabálásokkal próbálták befolyásolni a testületet – sikertelenül. A fegyelmi eljárásra harminc nap áll rendelkezésére a háromtagú fegyelmi bizottságnak. Balogh Csaba a fegyelmi eljárás ideje alatt egyáltalán nem léphet be a polgármesteri hivatalba.

Mint azt korábban megírtuk, a gödi önkormányzat képviselő-testülete július 17-i ülésén többségi szavazással fegyelmi eljárást indított Göd momentumos polgármestere ellen. Június 29-én formailag is megszűnt a városban az ellenzéki összefogás, miután a képviselő-testület négy ellenzéki párti tagja bejelentette, új, önálló frakciót alakítanak. A négy képviselő szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi embereket. Áprilisban írtuk meg, hogy alig öt hónap alatt tovatűnt az ellenzéki egység Göd városában, miután két alpolgármester, valamint két képviselő feljelentette az összefogás balliberális pártjainak vezetőinél a korábban még általuk is támogatott Balogh Csaba polgármestert. A feljelentésben arra hivatkoznak, hogy szerintük Balogh emberileg és szakmailag alkalmatlan posztja betöltésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.