Józsefváros újra megkaphatja az 1,7 milliárdos támogatást

Amennyiben a Józsefvárosi önkormányzat írásban kéri, újra megkaphatja az 1,7 milliárd forintos kormányzati támogatást a káptalanfüredi gyermeküdülő befejezésére – jelentette be Kocsis Máté a közösségi oldalán. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár leveléből ugyanis kiderült, hogy amennyiben az önkormányzat a támogatás feltételeit teljesíti, nem látják akadályát az összeg folyósításának. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a polgármesteri székből nem nyavalyogni és hazudozni kell, hanem dolgozni és cselekedni.

Forrás: Facebook2021. 01. 06. 14:10
KOCSIS Máté
Kocsis Máté elmondta, hogy a balliberális ellenzék most az oltási regisztrációt támadja MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mint ismert, Pikó András polgármester úr megválasztása óta annyit szerencsétlenkedett és trükközött a gyerektábor felújításával is, míg december 31-én lejárt a határidő és vissza kell fizetnie a fel nem használt állami támogatást. Írt is egy vagdalkozó posztot, melyben fideszezett és “kocsismátézott” egy öblöset, amelyre tegnap már reagáltam – írta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Kocsis Máté felhívta a figyelmet, hogy

Pikó András szerda reggel írt egy új posztot, és ebben ki is merült a városvezetői munkája, pedig a két Facebook-bejegyzés és a baráti újságírók riadóztatása mellett írhatott volna akár egy e-mailt is vagy érdeklődhetett volna a minisztériumban.

– Én tegnap délelőtt megtettem telefonon és levélben is. Haladéktalan tájékoztatást kértem a támogatás további lehetséges felhasználásáról, hiszen a visszafizetett összeg minisztériumi saját bevételnek minősül. Ma meg is jött Latorcai Csaba államtitkár úr hivatalos válasza, melyben jelzi, hogy nincs akadálya a támogatási szerződés újbóli megkötésének, ha az önkormányzat azt írásban kéri – tájékoztatott Kocsis Máté. Józsefváros korábbi polgármestere hozzátette: szóval

Pikó úr ismét megbukott városvezetésből, ugyanis az őrjöngő posztok megírása helyett célszerűbb lenne inkább tájékozódnia, hiszen nem ért ahhoz a munkához, amit elvállalt.

Ez pedig kommunikációs trükkökkel és csűrés-csavarással nem orvosolható.

– Röviden: Józsefváros teljes egészében visszakapja az állami támogatást, kormányzati forrásból megújulhat a gyermekek és idősek négy évszakos üdülője, csak kérelmeznie kell az önkormányzatnak. Remélem ez sikerülni fog, de a biztonság kedvéért a Fidesz helyi képviselői előterjesztést nyújtanak be erről. Ezután el kell végezni a vállalt építési és zöldítési programot a már megépült házak mellé. A polgármesteri székből nem nyavalyogni és hazudozni kell, hanem dolgozni, cselekedni – hívta fel a figyelmet Kocsis, aki hozzátette: örül, hogy segíthetett.

Pikó András kedd reggel azt állította, hogy Kocsis Máté, Józsefváros korábbi polgármestere és a Fidesz bosszúja miatt vesztette el a kerület az 1,7 milliárd forintos állami támogatást a káptalanfüredi gyermeküdülő felújításának a befejezésére. Mint kiderült: Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere olyan csökkentett tartalmat kívánt megvalósítani, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tartott elfogadtatónak és visszavonta a támogatás felhasználásának határidő-módosítását. Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP frakcióvetetője leszögezte: az elmúlt években megépítették az új házakat, Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az egymilliárdos állami támogatásból befejezik, de hónapokig nem csináltak semmit, majd lecsökkentették a műszaki tartalmat.

„Meg kellett volna építeniük a játszóteret, a kertben a tanösvényt, a közösségi épületet, a sportpályákat. Már 2019 októberében (!) jogerős építési engedélyük volt rá, 2020 tavaszán elkezdődhetett volna a beruházás”

– idézte fel a korábbi eseményeket Kocsis. A politikus hozzátette: ha nem Pikó a polgármester, már kész is lenne. Ehelyett 2020 őszén lebutították a szakmai programot, például már a fűtést sem akarták bekötni a négy évszakos házakba, de a védőnői szobát és a főzőkonyhát is kihúzták a tervekből.

Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár Kocsis Máténak írt válaszleveléből kiderül, amennyiben az önkormányzat a támogatás feltételeit teljesíti – azaz nem változtatnak a műszaki tartalmon – nem látják akadályát a beruházás támogatásának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.