Kaleta Gábor visszavonta a fellebbezését, az ítélet jogerős

A volt perui nagykövet a bíróság előtt korábban beismerő vallomást tett.

Magyar Nemzet
2020. 08. 04. 18:15
null
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyermekpornográfia miatt indult eljárásban a 2020. július 1-jén született döntés elleni fellebbezését a védő visszavonta. A döntés jogerőssé vált, az eljárás másodfokon nem folytatódik – közölte a Kaleta-ügy kapcsán egy rövid közleményben a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

A volt perui nagykövet a bíróság előtt korábban beismerő vallomást tett, Kaleta Gábort 19 ezer pedofil kép birtoklásáért felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forintnyi pénzbírságra ítélték. A korábbi karrierdiplomatát az amerikai hatóságok jelzése alapján fogták el a magyar hatóságok és hozták haza dél-amerikai állomáshelyéről. A Kaleta elleni büntetőeljárás tavaly novemberben indult meg.

Az ügy kapcsán a kormány a gyermekeket védő törvények szigorítását pártolja, amelynek lehetőségeit szakértők bevonásával vizsgálják. Várhatóan ősszel kerülhet az Országgyűlés elé a jogszabálycsomag.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.