Magyar fejvadászok fogták el a kanadai Bonnie és Clyde-ot

Kanadában gyilkoló bűnözőket fogtak el a magyar fejvadászok. A kanadai Bonnie és Clyde néven elhíresült páros a szépségiparban dolgozott, egy kínai férfit öltek meg egy üzleti elszámolás során. Korábban ittas vezetés miatt már állt bíróság előtt Kanadában az egykori szépségkirálynő és modellként dolgozó barátja, akik a gyilkosság után eltűntek az országból.

Végh Attila
2021. 06. 14. 12:11
KRNNI
A KRNNI fejvadászai nem adtak menekülési lehetőséget a kanadai gyanúsítottnak Forrás: KRNNI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar rendőrség elit fejvadász egysége, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói azonosították be, hol bujkálhat az a kanadai Hamiltonban emberöléssel gyanúsított fiatal pár, amely a körözések nemzetközi listájának a legelején áll. Mivel az egyik gyanúsított szlovák születésű, gyanították, hogy a ma már kanadai állampolgárságú szökevények hamis iratokkal elhagyták Kanadát, és Európában, egy Szlovákiával szomszédos országban rejtőzködhetnek. A magyar rendőrök szombat éjjel budapesti, belvárosi bérelt lakásuk közelében fogták el a párost, a bíróság ma délelőtt pedig elrendelte kiadatási őrizetbevételüket. Így míg a két ország hatóságai döntenek a gyanúsítottak elszállításáról, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának a budapesti börtönében helyezték el az őrizetbe vett gyilkosokat.

A gyanúsítottak idén februárban követtek el fegyveres rablást a kanadai nagyvárosban, Hamiltonban. A 28 éves, kanadai állampolgársággal rendelkező, szlovák férfi, Oliver Karafa és a szintén kanadai, de kínai származású barátnője, a 25 éves Yun Lucy Lu Li üzleti vitába keveredett egy 39 éves férfival. Az üzletembert február 28-án a saját lakásában több lövéssel megölték, és rálőttek a barátnőjére is, majd elhagyták a helyszínt. A nő túlélte a támadást, és el tudta mondani a kanadai nyomozóknak, kik adták le a lövéseket. A páros eltűnt, nagy valószínűséggel még a gyilkosság éjjelén átszöktek az Amerikai Egyesült Államokba, ahonnan a kanadai bűnügyi felderítők és az amerikai szövetségi nyomozó iroda, az FBI információi szerint ismerőseik útlevelével Európába utaztak. A kanadai rendőrök itt elvesztették a nyomot, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a ellenük.

A körözést a sajtóban is nyilvánosságra hozták, közösségi oldalakon is megjelentették. Emellett persze felvették a kapcsolatot az Europol tagállamaival, hiszen szinte biztosak voltak abban, hogy a bűncselekménnyel gyanúsítható páros hónapok óta elhagyta az amerikai kontinenst, illegalitásban él. A nyomozásba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is bekapcsolódtak. Tudták, hogy Oliver Karafa még szlovák állampolgárként rengeteget járt a szomszédos országokban, így Budapesten is, kiismeri magát a városban. A magyar bűnügyi felderítők és a fejvadászok keresni kezdték az elkövetőket, személyleírásuk alapján kutattak utánuk.

Oliver Karafa és Yun Lucy Lu Li körözési fényképét minden európai rendőrség megkapta a kanadai nyomozóktól
Fotó: Hamilton PD

A körözött bűnözők menekülésének a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vetett véget. Együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, valamint az Enfast, a nemzetközi célkörözési egység szakértőivel, hosszas hajsza után a magyar rendőrök lokalizálták a két, szökésben lévő gyanúsított feltételezhető rejtőzködési helyét. A rendőrök úgy döntöttek, nem a lakásban hajtják végre az elfogásukat, mert ott a férfi fegyvert is tarthat, arról viszont konkrét információik voltak, hogy az utcára nem meri magával vinni a pisztolyát. Június 12-én, az esti órákban Budapest belvárosában vették körbe a fiatal párt, amikor vacsora után hazafelé indultak volna. A Készenléti Rendőrség bevetési egységének a támogatásával végrehajtott akcióban nem adtak esélyt a menekülésre. A kanadai rendőrök gratuláltak a magyar nyomozók sikeres felderítéséhez. A gyilkossággal gyanúsított férfit és nőt egy hónapon belül hazaszállítják, és bíróság elé állítják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.