Karácsony beállt a budapesti olimpia ellentáborába

Újratöltött olimpiai vágyálomnak nevezte Karácsony Gergely hivatala a kormányzati sportberuházásokat és a Galvani híd megépítését. A kormányfői ambíciókat is dédelgető főpolgármesterről lehullott az álarc, amennyiben rajta múlna a Budapest turizmusát fellendítő világesemény, biztos, hogy az álomgyilkos Momentum pártján állna, amely szerint merjünk kicsik lenni, az olimpia rendezését pedig hagyjuk a „nagyokra”.

2021. 01. 29. 17:22
null
20200930 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fürjes Balázs államtitkár álszent tagadása egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy a kormány jelenleg is a „lopakodó olimpiai program” megvalósításán dolgozik. Az államtitkár tegnap este azt nyilatkozta ugyan, hogy az olimpiarendezés ügye nincs a kormány asztalán, a Fürjes Balázs felügyelte sok száz milliárdos beruházások jó része azonban nem nagyon magyarázható mással, mint az újratöltött olimpiai vágyálommal. Ebbe a sorba nem csak az atlétikai centrum és a kézilabdacsarnok megépítése tartozik, de a Ráckevei-Dunán tervezett evezőspálya, a ma Déli városkapu projektnek nevezett beruházás és a Galvani híd megépítése is – írta közleményében a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat sajtóosztálya.

A közleményből egyértelműen kiolvasható, hogy a főpolgármester negatív kontextusba állítja a budapesti olimpia lehetséges rendezését. Érdekes elgondolás attól a főpolgármestertől, akinek hivatali idején a város turizmusa gyakorlatilag a nullára csökkent a koronavírus-járvány miatt, az idegenforgalmi adó bevétele pedig égetően hiányzik a büdzséből.

Ezért meglepő és abszurd, hogy a fővárosi önkormányzat balliberális vezetése rendre támadja a sportberuházásokat, a világversenyek rendezését, ugyanis ezek jelentős bevételhez juttatnák a fővárost, a helyi turizmust és a vállalkozókat.

Kommünikéjük szerint a fővárosi vezetés célja Csepel és a dél-budapesti kerületek közötti közlekedés segítése, és nem az agglomerációs forgalom keresztülvezetése a városon.

„A régi, idejétmúlt adatokra épülő terveket felül kell vizsgálni, és csak azt megépíteni, amire a városnak, a budapestieknek szükségük van. Tévedés, hogy az Albertfalvai híd 15-20 kilométeres alagút megépítésével járna Budán” – áll a közleményben. Hozzáteszik: ezzel szemben szerintük az az igazság, hogy Fürjes Balázs az, aki mindenáron városi autópályákat szeretne építeni Budapesten. Ez utóbbi alaptalan megjegyzésből kitűnik viszont, hogy újból az autósokat vette célba a főpolgármester, ugyanis láthatólag mindent rossznak bélyegez, ami az autóval közlekedőknek kedvezne, s a környezetszennyezést csökkentené.

Mint ismert, a Momentum a budapesti olimpia megfúrásával, a magyar álmok elvételével szerzett ismertséget Budapesten. Úgy tűnik, Karácsony Gergely és szövetségesei felültek a fejlesztés- és fejlődésellenes párt vonatára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.