Kepes Andrást is bedobták az Orbán-kormány ellen

Leszerepelt a baloldali csodafegyver.

2021. 01. 05. 14:00
Kepes Andrs
Budapest, 2011. október 28. Kepes András újságíró, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskola (BKF) dékánja a Batthyány téren. Kepes András a Prima Primissima Díj jelöltje a magyar sajtó kategóriában. MTI Fotó: Czimbal Gyula Fotó: Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kepes Andrással készített interjút az Index. Az egykori tévés most sem hazudtolta meg magát. A már megszokott liberális gőggel, burkolt kormányellenes üzeneteket küldött:

„[…] Nemrég olvastam egy kutatást, amiből kiderült, hogy a magyar emberek döntő többsége fontosabbnak tartja a biztonságát a szabadságánál. A történelmünk árnyékában ez teljesen érthető. És nem csoda, hogy folyamatosan vannak olyan erők, akik ezt kihasználják.”

Tehát mi magyarok hülyék vagyunk, mert biztonságban szeretünk élni, és nem a liberális elit által felvázolt szabadságban, amelyet nap mint nap látunk Nyugaton. Franciaországban megünnepli a média már azt is, hogy csak 861 (!) autót gyújtottak fel szilveszterkor, és Bécsben lehorgasztott fejjel üvegezik újra a migránsdúlás következtében betört kirakatokat.

Hát köszönjük szépen, ebből nem kérünk.

De a megszokott ballib mantrán kívül Kepes egy új aspektust is beemelt a beszélgetésbe:

„[…] A Kádár-kor vége felé, de még meglehetős távolságban a rendszerváltástól, sokat beszélgettem egy iskolázatlan, de nagyon intelligens paraszt bácsival. Imre bácsinak bölcs, eredeti és vicces gondolkodása volt. Tőle idéztem a könyvben, hogy: »Miért kéne félni a haláltól, hiszen az is csak egy ember…« Szóval, egyszer, a nyolcvanas évek derekán megkérdeztem tőle, szerinte meddig tart még a Kádár-korszak. Azt felelte: »Amikó’ már mindenkinek hányhatnékja lesz tüle, akkor lesz ennek vége!« Imre bácsinak igaza volt. Így buktak meg mindig a rendszerek.”

Morzsoljunk el egy könnycseppet a csodálatos libernyák empátia láttán.

Kepes, aki megérti a vidéki ember hangját, a vidéki ember érzéseit.

Rossz hírem van, András, az Imre bácsik ma is pontosan látják a helyzetet, sokkal jobban, mint egy-két belvárosi értelmiségi. Pont ezért áll a vidék Magyarországa a kormány mellett.

Úgyhogy, ki bukik és ki marad, azt bízzuk nyugodtan a magyar emberekre, nincs szükségük rá, hogy egy liberális elefántcsonttoronyból mondják meg számukra, mi jó és mi nem jó nekik.

Mert így valóban hányhatnékjuk lesz, de nem a kormánytól, hanem sokkal inkább tőletek.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.