Két helyszínen is tiltakoznak az LMBTQ-mesekönyv és az abnormalitás ellen

„Megvédjük a megtámadott családanyákat!” címmel tüntet a Mi Hazánk Mozgalom az LMBTQ mesekönyv ellen szombat délután a LABRISZ Leszbikus Egyesület székházánál, majd vasárnap délelőtt az Átrium elé szerveznek tüntetést ahol Őrsi Gergely (MSZP), a II. kerület polgármestere tart matiné felolvasást a könyvből.

2020. 10. 02. 19:14
null
Önfeledten mosolyog Józsefváros polgármestere egy rendezvényen Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demonstrációkra azért kerül sor, mert hiába a hetvenezer tiltakozó aláírás, a homoszexuális propaganda szereplői nem kívánják tudomásul venni, hogy a magyar családok többsége nem szeretné a gyermekét megismertetni a homoszexualitás támájával. Mi több, megfenyegették azokat az édesanyákat, akik felszólaltak az LMBTQ-mesekönyv ellen. Lapunk felkereste a mesekönyvet támogató Őrsi Gergely II. kerületi polgármestert, akitől eddig nem érkezett válasz a kérdéseinkre. A szocialista Őrsi felolvasást fog tartani a homoszexualitást népszerűsítő könyvből kisgyermekeknek. Az említett könyvben újraírták a hagyományos népmeséket, amelyben már nem a királyfi és a királylány, hanem két királyfi szerelméről szólnak a történetek, sőt a fehér szereplőket gonoszként jelenítik meg.

Ez ellen indított petíciót a CitizenGO, amely azt közölte: a Meseország mindenkié című mesekönyvet az azt árusító könyvesboltok sajnos aláírásgyűjtésük hetvenezer aláírójának a kérésére sem vették le gyermekeknek szóló kínálatukból. – Ezért arra kérjük most barátainkat és tagjainkat, hogy hívjuk fel telefonon a Pagony és a Líra könyvesboltokat, és fejtsük ki nekik, hogy miért tartjuk aggasztónak a könyv árusítását. Mindenkit arra kérünk, hogy udvariasan, a vonal végén lévő ügyintéző vagy vezető személy emberi méltóságát tiszteletben tartva mondja el a kérését és azt, hogy miért aggódik, amíg felnőtt tartalmak lelhetők föl egy gyerekek számára írt könyvben – hívta fel a figyelmet új akciójukra a genderlobbisták által megfenyegetett Schittl Eszter, a CitizenGO vezetője. A szombati Szentkirályi utcai tiltakozás kapcsán Dombos Tamás, az LMBTQ-szövetség elnöke levélben fordult Pikó Andráshoz, Józsefváros polgármesteréhez. Pikó válaszában úgy fogalmazott: a tüntetés a normális többséget provokálja.

– Tudjuk, hogy Magyarország és így Józsefváros is sokszínű, és tudjuk, hogy akik politikai haszonszerzés érdekében ettől a sokszínűségtől félelmet színlelnek, azoknak nincs politikai jövőjük Magyarországon. Elmúltak azok az idők, amikor Józsefvárosban a kirekesztés vagy megbélyegzés bármilyen formája polgármesteri támogatást élvezne – írta Pikó András támogatásáról biztosítva az Auróra Klubban tevékenykedő LMBTQ-közösséget. Józsefváros polgármestere kijelentette: szolidaritása egyértelműen a kerületi LMBTQ-közösségeké.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.