Kétharmadról álmodik a Jobbik elnöke

Jakab Péter egyértelművé tette, hogy támogatná Gyurcsány Ferenc feleségét mint miniszterelnökjelöltet.

Vizvári Soma
2020. 12. 28. 13:09
JAKAB Pter
Budapest, 2020. május 11. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Látva a jelenlegi kormány arroganciáját, nemtörődömségét, féktelen pénzéhségét

nem lepődnék meg azon sem, ha az ellenzék kétharmados felhatalmazást kapna a választóktól.

Az könnyebbé, gyorsabbá tenné a közélet megtisztítását – mondta Jakab Péter az Alfahírnek adott interjújában. Hozzátette: ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle.

Jakab Péter ezen kívül más meghökkentő állítást is tett. A szivárványkoalíció közös programjáról úgy fogalmazott:

„sikerült kimondatnunk, hogy az új kormány nemcsak az Orbán-rendszerrel számol le, de képes lesz szembenézni az elmúlt harminc év hibáival is. Ez a valódi korszakváltás garanciája”.

A Jobbik pártlapjának szerzője természetesen nem firtatta azt a kérdést, hogy a pártelnök ennek módjáról egyeztetett-e már Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével, vagy más, az elmúlt harminc évben fontos szerepet vállaló politikusokkal, akikkel most a Jobbik szövetségre lépett, és akikkel közös programmal, valamint miniszterelnök-jelölttel készülnek a 2022-es választásokra.

Jakab azt egyelőre nem akarta elárulni, hogy indul-e a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, azt viszont

egyértelművé tette, hogy támogatná akár Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát is mint miniszterelnök-jelöltet.

– Az előválasztásnál nincsenek apró betűs részek, aki nyer, azt kell támogatni. Bízom a választók bölcsességében – mondta ezzel kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.