Kínos magyarázkodásba kezdett Molnár Zsolt az újabb MSZP-s hírhamisítás miatt

Molnár szerint ő nem állította, hogy bármiféle lenyúlás történt volna, csak úgy tudják, ilyen készül a jövőben.

Veres László István
2020. 11. 01. 17:45
null
Az MSZP pártigazgatója azt ígérte, hogy egy tanú is igazolja majd az általa elmondottakat Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Molnár Zsolt kínos magyarázkodásba kezdett a tegnapi álhírvideó után. Nekem kellemetlen, de mégis elmesélem a történetet, mert ha nem lenne véresen komoly, nevetni kellene rajta egy nagyot” – írta vasárnap délután Facebook-oldalán Orbán Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára bejegyzésében utal rá, hogy a szocialista honatya az MSZP közösségi oldalán, szombaton megosztott videójában azt állította, hogy a révfülöpi hajóállomást és a mellette lévő közforgalmú sétányt az állam átadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítványnak, így az többé sem a révfülöpiek, sem a Balatonhoz látogatók számára nem lesz elérhető.

Hamarosan kiderült azonban, hogy mindkét állítás hazugság, ugyanis az említett területeket semmilyen jogszabályi változás nem érintette, amiről Molnárnak országgyűlési képviselőként tudnia kellett. Az MCC kuratóriumának elnöki tisztségét betöltő Orbán Balázs úgy fogalmaz, hogy Molnár Zsolt „belefutott abba, hogy a videója sajnos egy álhírre épül, és az érintettekre nézve sérelmes, ugyanis minden alap nélkül azzal vádol meg egy tehetséggondozó intézményt, hogy közforgalmú hajóállomást és sétányt akar lezáratni. Ez pedig így bizony jogszabálysértő, illetve peresíthető. S ahogy arra a bejegyzésemben felhívtam a figyelmet, jogi elégtételt fogunk venni.”

Ezután az MSZP-s képviselő vasárnap egy újabb videóban kínos magyarázkodásba kezdett, amelyben azt igyekszik bizonygatni, hogy a tegnap feltöltött kisfilmet azért nem lehet „álhírvideónak” nevezni, mert a videó, amit feltett, az nem videó, hanem „sajtótájékoztató”. S csak akkor lenne álhírvideó a videó, ha azon nem ő szerepelne. A tartalmi cáfolat pedig abban merül ki, hogy ő azt nem állította, hogy bármiféle lenyúlás történt volna azokon a területeken, amikről beszélt, hanem csak arról van szó, hogy olyan információ jutott a birtokukba, hogy ilyen lenyúlás készül a jövőben – írta a Miniszterelnökség államtitkára.

Ironikus hangvételű posztját Orbán Balázs így zárja: „úgy áll, hogy mindkét dologban meg tudunk egyezni: nem álhírvideó, hanem álhír-sajtótájékoztatóról készült videó, illetve még sincs semmilyen lenyúlásról és lezárásról szó, ahogy ezt állította, ezért – konstruktivitásunkat bizonyítandó – ha törli a videókat, akkor elfelejtjük ezt a kínos történetet. Ellenkező esetben találkozunk a bíróságon!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.