Köszönetet mondott Orbán Viktornak a Szabadságpárt elnöke

A jobboldali osztrák párt vezetője azt írta a miniszterelnöknek: a magyar nép a szövetségesünk.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 06. 18:12
Kickl, Herbert
Bcs, 2018. szeptember 14. Herbert Kickl osztrk belgyminiszter nyilatkozik a sajt kpviselinek a migrci biztonsgi kihvsairl tartand nemzetkzi konferencia eltt az osztrk soros EU-elnksg rendezsben, Bcsben 2018. szeptember 14-n. (MTI/EPA/Florian Wieser) Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köszönetet mondott Orbán Viktor gratuláló leveléért Herbert Kickl, a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, akit júniusban választottak meg az FPÖ élére; levelében pártja és a Fidesz együttműködésének elmélyítéséért, valamint a hagyományos európai értékek megvédéséért is szót emelt az osztrák politikus – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Herbert Kickl azt írta, nem nézi végig tétlenül, hogyan válik a hazák Európájából hazák nélküli Európa. „Együttműködés igen, egységesítés nem” – hangsúlyozta. Az FPÖ elnöke úgy fogalmazott:

nem nézhetjük végig azt sem, hogyan tagadja meg egy kiemelt klikk a valós életünket, amely a többség akaratával szemben a genderelméletet és a szivárványos zászló felhúzását tekinti minden dolog legfőbb mércéjének. Józan észre van szükség – emelte ki.

Herbert Kickl nagyra értékeli a Magyarországhoz fűződő kiváló kapcsolatokat, s felidézte: eddigi parlamenti frakcióvezetői pozíciójában is kereste az építő jellegű párbeszédet a magyarokkal. „Mostantól a teljes Szabadságpárt nevében ápolom a gyümölcsöző tapasztalatcserét magyar barátainkkal” – fogalmazott.

Herbert Kickl azt írta a Fidesz elnökének: csak üdvözölni tudja a Magyarország érdekeinek érvényesítése iránti rendületlen kitartását, egyben kifejezte örömét, hogy a jövőben intenzívebbé válhat a Fidesz és az FPÖ közötti stratégiai együttműködés.

A Szabadságpárt elnöke biztosította Orbán Viktort arról, hogy személyében az egész magyar nép szövetségesre talál, amikor a közös célokért történő bátor kiállásról van szó, például a keresztény identitás megőrzéséről, a migrációs politika szigorításáról, az EU külső határainak hatékony védelméről, a nemzetállami szuverenitás fenntartásáról vagy az unió gyámkodása elleni harcról.

Orbán Viktor korábban, gratuláló levelében azt írta Herbert Kicklnek, hogy a Fidesz és az osztrák Szabadságpárt közötti együttműködés szilárd alapot biztosít a magyar–osztrák kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez és az Európa jövőjét befolyásoló kérdések megoldásához. Orbán Viktor várakozással tekint a közös munka elé, és biztosította pártelnök kollégáját arról, hogy a közös célok elérésében számíthat a Fidesz támogatására.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.