Kránitz dupla fizetést kapott

A kispesti önkormányzat keddi képviselő-testületi ülésén megszavazták, hogy a korrupciós botrányba keveredett Lackner Csaba ne kapjon alelnöki posztot a szociális és lakásügyi bizottságban.

2019. 11. 27. 7:20
null
Gajda Péter és „Krinyó” milliókon osztozhatott Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kispesti önkormányzat keddi képviselő-testületi ülésén megszavazták, hogy a korrupciós botrányba keveredett Lackner Csaba ne kapjon alelnöki posztot a szociális és lakásügyi bizottságban, valamint egyetlen bizottságban se legyen tag. A döntés értelmében helyét a Momentum képviselője, Paróczai Anikó vette át. A testület egyhangúlag megszavazta a fideszes Dódity Gabriella azon előterjesztését, amely szerint felszólítják Lackner Csabát a mandátuma visszaadására és a közéletből való távozásra.

Gajda Péter és „Krinyó” milliókon osztozhatott
Fotó: Facebook

A tegnapi ülésen az is kiderült, hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának a duplájára emelték a fizetését. Ezután bruttó 1,1 millió forintot fog keresni havonta. Kránitz a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek egyik főszereplője volt, róla mondta Lackner Csaba, hogy egy vélhetően korrupciós ügyletből neki 12 millió, míg Gajda Péter polgármesternek csak hárommillió forint jutott. A vagyonkezelő igazgatóját a különböző visszaosztások miatt Mr. Negyven Százaléknak is gúnyolták a háta mögött. Lackner mesélt arról is, hogy a helyi MSZP kiszavazta Kránitzot az őszi önkormányzati választások jelöltjei közül. A hangfelvételek alapján Lackner és Gajda ezek után nem akarták elengedni Kránitz kezét, így ötletelni kezdtek azon, hogyan mentsék meg Mr. Negyven Százalékot.

Lackner azt javasolta, hogy a vagyonkezelő igazgatójának adjanak egy külsős alpolgármesteri helyet és rúgják ki Rátkay Andrea korábbi alpolgármestert. A felvételek szerint ezt nem tudták letárgyalni az ellenzéki összefogás többi pártjával. Ezután Lackner elmondása szerint Gajda Péter ötlete volt, hogy Kránitzot nevezzék ki a vagyonkezelő igazgatójának újabb öt évre, dupla fizetésért.

A vonatkozó hangfelvétel valamikor a nyár elején készült, most pedig pontosan ez történt, amely tovább erősíti a hangfelvételen elhangzott információk hitelességét.

Kránitz dupla fizetést kap

[audio mp3="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2019/10/3Kranitzmegmentese.mp3"][/audio]

Lackner arról beszél, hogy ő és Gajda Péter hogyan akarja megmenteni Kránitzot. Erre több terv is volt, például az is, hogy „Krinyót” el kellene indítani a DK vagy a Momentum színeiben.

A felek arról beszélgetnek, hogy ha Kránitz belépett volna a DK-ba vagy a Momentumba, akkor akár jelölt is lehetett volna. Úgy tűnik, a bukott szocialisták így tudják folytatni politikai karrierjüket. „A Nádasdy 127-nél, a 68-as végállomásánál közgyűlést tartottam” – mesélte Lackner, akinek van egy társasházkezelő cége, tehát ott a társasházban tartott közgyűlést. A téma egy parkoló kialakítása volt a ház számára. A gyűlés után odament hozzá Patek és Varga Attila, aki a vagyonkezelő átalakításáról kérdezősködött.

3:34-től ezt mondja Lackner: A Péter meg egy hülye kijelentést tett, amit gyorsan lecsaptam. Újra gyorsan kinevezzük a Kránitzot 5 évre, dupla annyi fizetésért. Így is keres öt kiló bruttót, azt nem lehet a kétszeresére emelni.

Lackner szerint, ha őt magát ejtették volna ki, alpolgármester lehetett volna.

Később az egyik beszélgető fél felveti: „de mire kapjon még ötszázezret havonta?”. Lackner így válaszol: „Mert ez a párt erről szól, hogy megsegítjük, meg megvédjük a barátainkat.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.