Lackner bizottsági helyét a Momentum is megszavazta

Az alakuló ülésen a képviselők átvették megbízólevelüket, Lackner Csaba és Somogyi Lászlóné nevének elhangzásakor hangos füttyszó és bekiabálások hallatszottak.

2019. 11. 08. 7:46
null
Tüntetők fogadták a botrányhős képviselőt Kispesten Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetők jelentek meg tegnap a kispesti önkormányzat alakuló ülésén. A transzparenseken Lackner Csabától származó idézetek voltak, amelyeket a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hanganyagokból válogattak össze. Az egyiken például az szerepelt: „Aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye.”

Az alakuló ülésen a képviselők átvették megbízólevelüket, Lackner Csaba és Somogyi Lászlóné nevének elhangzásakor hangos füttyszó és bekiabálások hallatszottak. – Tolvaj! Tolvaj! Kokaincsászár! – kiabálták be többen is. A testület három alpolgármestert választott Vinczek György, Kertész Csaba és Varga Attila személyében. Az alpolgármesteri esküt követően valaki a közönség soraiból bekiabált Burány Sándornak, a kerület jelen levő országgyűlési képviselőjének, hogy három méterről felismeri-e az előtte ülő Lackner Csabát. A képviselő nem reagált, Lackner idegesen mosolygott. Mint ismert, Burány korábban úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri fel politikustársát a felvételeken.

Tüntetők fogadták a botrányhős képviselőt Kispesten
Fotó: Katona Vanda

„Azt lehet mondani, hogy az ön bérleti joga a 17 millió forintos ingatlan helyett ér hét és felet. Itt a hét és fél, átutaljuk az ön bankszámlájára, viszontlátásra, aztán menjen a fa…ba – meséli Lackner Csaba a lapunk által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken arról, hogy a kispesti önkormányzat hogyan bánik el a szegényekkel, hogyan teszi ki őket az önkormányzati lakásokból. – Ha pedig jogi hercehurca keletkezne, akkor jön egy bérlemény-ellenőrzés” – folytatta a szocialista politikus.

Szavai ellenére beválasztották a szociális és lakásügyi bizottságba. A helyi Fidesz–KDNP és az LMP nem támogatta a bizottság személyi összetételére vonatkozó javaslatot, az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd viszont keresztülvitte az erről szóló határozatot.

A kispesti Momentum szégyent hozott a pártjára

A történet korábban kezdődött, egészen pontosan akkor, amikor Fekete-Győr András pártelnök félreértelmezhetetlenül kifejtette: Lackner Csabának mennie kell a közéletből.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.