Felébresztették a mélyaltatásból a hős őrmestert

Esküjükhöz híven saját testi épségük árán is védték a polgárok életét az újpesti hős rendőrök.

2020. 12. 25. 10:08
null
Békéscsaba, 2020. március 31. Szájmaszkot viselő nő beszélget a járőröző rendőrökkel Békéscsabán 2020. március 31-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendőrség a közterületeken "megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel" sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartásra. MTI/Rosta Tibor Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpesten megsérült rendőrünket felébresztették a mélyaltatásból! A körülményekhez képest jól van! Péternek az volt az első kérdése, hogy „mikor mehetek dolgozni”?

– olvasható a BRFK információs portál Facebook-oldalának péntek este közzétett bejegyzésében. Mint írták, huszonhét órával az újpesti vérengző ámokfutó megfékezése után az az országszerte várt jó hír, hogy a 26 éves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe való őrmester állapota továbbra is stabil.

Az életveszélyesen megsérült járőr társa, Erika megfigyelés után elhagyhatta a kórházat, pszichológus segít neki feldolgozni a traumát. A 23 éves őrmester lelőtte a bajtársát többször megszúró támadót. Most minden gondolata a járőrtársa körül jár, lélekben Péter mellett van, és teljes gyógyulásában bízva aggódik érte.

Bár ma még hivatalos információt nem közölt senki a nyilvánossággal, azonban a Zsaruellátó nevű Facebook-csoportban folyamatosan érkeznek a hírek az Újpesten történtekről. Nap közben a Kassai úti panelház egyik lakója írt nekik, amiből kiderül: Péter esküjéhez híven védte az állampolgárokat a testi épsége, élete árán is.

„Nem találunk szavakat… de! Hősök! Az egyik túlélő levelet küldött nekünk” – írja a Zsaruellátó. A levelet szó szerint idézzük.

„Hááát hol is kezdjem? Hála! Mindenki tudja, mi történt tegnap, de kevesen tudják, hogy ez pont nálunk, pont velünk történt. Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk, és egy fiatal srác, egy rendőr (most már tudjuk, Peti) rávetette magát, az ajtónkból vitte el. Nem tudom leírni, mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk, és a hölgy, aki cselekedett! Azonnal! Gondolkodás nélkül! Neki is jobbulást kívánunk, és kérdem Őt… Vajon tudod, hogy vendégeink voltak, négy fiatal gyerekkel voltunk Vajon tudod, hogy az életünket mentettétek meg? Vajon tudod, hogy míg élünk hálásak leszünk nektek kettőtöknek? Vajon megadja a sors, hogy egyszer meg tudjuk köszönni nektek? Hála!”

Petiért és Erikáért!
Fotó: Zsaruellátó FB-csoport

Közben özönölnek az üzenetek, mint az alábbi is.

„A jelvényem alatt érző szív lapul. Vérzek. Gondolkozom. Szeretek. És igen, meg is ölhetnek. Habár egyedül vagyok, több ezer hozzám hasonló bajtársam van, akik akár életüket is adják értem. És én értük. Együtt járőrözünk. Egyenruhások. Megóvjuk a zsákmányt a ragadozótól. A jókat a rosszaktól.

Mi vagyunk a rendőrség.

Szorítunk érted, mielőbbi gyógyulást! Tolna megye, Dombóvár!”

A bejegyzésekből kiderül az is, hogy amennyiben szükség lesz rá, több ezren (!) készek arra, hogy vért adjanak az újpesti hősnek.

Péntek délután pedig a Magyar Rendőrség nevű Facebook-oldalon a társát megvédő rendőrnő előtt tisztelegtek egy bejegyzésben.

Egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést december 24-én 6 óra 37 perckor Budapest IV. kerületéből, a Kassai utcából. A bejelentésre kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív, 35 éves délegyházi férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték. Az ügy körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja. A rendőrnő fegyverhasználata az elsődleges megállapítás szerint jogszerű volt, hiszen társa és a maga életét védte az állampolgárok élete mellett, amikor lövésekkel állította meg az őrjöngőt. A vizsgálat egyebek mellett kiterjed arra is, hogy mitől őrjöngött a támadó. Egyelőre nem zárható ki, hogy kábítószert, például az általában dühöngést kiváltó új pszichoaktív szert fogyasztott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.