Magyarok is vizsgálják a londoni holttest ügyét

2019. 05. 09. 14:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar rendőrség is részt vesz a nyomozásban, miután kedden egy magyar nő holttestére bukkantak egy londoni lakásban – értesült a Magyar Nemzet. A brit hatóságok hamarosan hivatalosan is megküldik a jogsegélykérelmüket, amelyben arra kérik a hazai nyomozókat, hogy hallgassák ki a fagyasztóban megtalált nő családtagjait.

A nyomozók még április 26-án, bejelentés alapján vonultak ki a kelet-londoni Canning Town városrész egyik lakásába, ahol egy fagyasztóban két női holttestet találtak – írta a Skynews a Scotland Yard tájékoztatása alapján. Az egyik áldozat a 34 éves Szűcs Henriett volt, aki több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt. A rendőrség közlése szerint a másik áldozat a 38 éves, háromgyermekes Mihrican Mustafa, akinek eltűnését tavaly májusban jelentették be. A hatóság közlése szerint mindkét áldozat számos sérülést szenvedett, ám a haláluk pontos okát még nem tudni. A hatóságok még kedden tájékoztatták az áldozatok hozzátartozóit.

A brit rendőrség őrizetbe vett egy 50 éves férfit gyilkosság gyanújával, akit azóta szabadlábra helyeztek, de a vizsgálatot folytatják vele szemben. Az esettel összefüggésben elfogtak egy 34 éves férfit is, aki a lakásban élt. Zarhid Younis ellen vádat emeltek, egyelőre csak „elhunytak törvényes és tisztes temetésének megakadályozása bűncselekmény elkövetésének vétsége” miatt.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Szűcs Henriett négy évvel ezelőtt, 2015 májusában érkezett Angliába, Miskolcról. Úgy tudjuk, a borsodi lány alvilági körökkel is kapcsolatban állt, mielőtt a szigetországba költözött volna.

Utoljára 2016 nyarán adott hírt magáról, amikor egy magyarországi ismerősével beszélt telefonon. A nyomozóknak számos kérdésre választ kell találniuk ahhoz, hogy az esetet felderítsék, így például ki kell deríteniük, hogy valóban ez volt-e az utolsó alkalom, amikor Szűcs Henriett kapcsolatba lépett valakivel. Az is kérdéses még, hogy a két áldozat ismerte-e egymást, kikkel álltak kapcsolatban, hol dolgoztak és hogyan kerültek a nagyrészt szegények lakta, sokak által kétes hírűnek tartott Canning Town negyedbe, illetve abba az utcába, ahol holttestüket megtalálták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.