Magyarország már az első az oltások beadásában az unióban

Máltát megelőzve, immár az első helyen áll hazánk a koronavírus ellen beoltott lakosok arányában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 28. 20:13
null
Székesfehérvár, 2021. március 20. Beoltanak egy férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a felnőtt lakosság 21,6 százaléka kapta meg legalább az első oltását, míg a második helyen Málta áll 21,5 százalékos arányával a Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ vasárnapi adatai szerint, ezzel Magyarország átvette a vezetést a felnőtt lakosság beoltottsága terén az Európai Unióban.

Magyarország már az első helyen áll az unióban a felnőtt lakosság beoltottságának arányában
Fotó: MTI/Vajda János

Pénteken hazánkban összesen 139 ezer 700 ember kapott oltást, így ezen a napon oltották be a legtöbb embert az oltási program kezdete óta. Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy sok minden ez, csak nem összeomlás, amit a baloldal láttatni szeretne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.