Májustól újra lehet éjszaka is horgászni

A Mohosz a kedvező járványügyi adatok miatt kéréssel fordult a kormányhoz, amely engedélyezte az éjszakai pecázást.

2021. 04. 29. 9:37
null
A halfogást részletes rendelkezések szabályozzák Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Országos Horgászszövetség (Mohosz) csütörtök reggeli közleményében jelezte: május 1-jétől indulhat az éjszakai horgászat, valamint lehetségessé válnak a többnapos horgásztúrák is. Mint ismert, a szigorúbb járványügyi korlátozások miatt tavaly ősztől nem lehetett éjszaka horgászni, ugyanis a kijárási korlátozás a pecásokra is vonatkozott, akiknek 19 óráig el kellett hagyniuk a partot.

Az alábbiakban a Mohosz közleménye olvasható:

A Magyar Országos Horgászszövetség kezdeményezésére a kormány újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével kapcsolatban a többnapos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket, döntési szituációkat.

Tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is, az a döntés született, hogy a süllő- és a balinfogási tilalmi idejének lejártát – mint jeles horgásznaptári határnapot – követően, 2021. május 1-jétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a Mohosz OHSZK az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz.

A Mohosz ezúton is megköszöni a kormány támogatását és egyben kéri a magyar horgászokat, hogy a továbbiakban is felelősen, szabálykövetően éljenek a régi-új horgászati lehetőséggel!” – írták a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.