Már a látszatra sem ad a baloldali alpolgármester Pécsen

A város kulturális alpolgármestere, Bognár Szilvia belépett a DK-ba, pedig sokáig a külcsín miatt nem akart.

Vizvári Soma
2020. 10. 07. 20:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új taggal, Pécs kulturális alpolgármesterével, Bognár Szilviával bővül a DK – ezt a párt jelentette be szerdán. Az önkormányzati választáson Gyurcsányék által indított Bognár lépése azért is meglepő, mert eddig azzal indokolta pártonkívüliségét, hogy ha belépne, azt a látszatot keltené, mintha az önkormányzatban a DK diktálna.

Bognár Szilvia, Pécs DK-s alpolgármestere. Fotó: Facebook/Bognár Szilvia

„Joggal merül fel a kérdés – és fel is teszik nekem rendre –, hogy ha a DK támogatott képviselőként és alpolgármesterként, miért nem léptem még be a DK-ba. Erre az a válaszom, hogy egyrészt a pécsi önkormányzat igen sajátos, sem a polgármester, sem a gazdasági területekért felelős alpolgármester nem párttag, így, ha én az volnék, azt sugallná, hogy egyetlen párt, a DK diktál a pécsi városvezetésben, amely következtetés pedig helytelen, mivel ez koránt sincs így – fogalmazhatnék úgy is, hogy esetleges párttagságom negatív hírspirált jelentene a nyilvános térben” – olvasható az alpolgármester bemutatkozásában a DK pécsi szervezetének honlapján.

Sajtóhírek szerint Bognár nemrég összetűzésbe keveredett a balliberális polgármesterrel, Péterffy Attilával. Mint ismert, az új városvezetés a választások után azzal kezdte, hogy menesztette a vidék legnagyobb kulturális intézménye, a Zsolnay Örökségkezelő vezetőjét. Ezután a cég élére olyan ügyvezető igazgatót ültettek, aki korábban autóértékesítéssel foglalkozott. Bognár viszont – ahogy a BAMA.hu fogalmaz – a baloldali értelmiségtől érkező jelölteket támogatta Péterffyével szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.